Atrodė, kad šeimininkai po ilgosios pertraukos perims iniciatyvą, kai jie laimėjo atkarpą 9:0 ir išsiveržė į priekį 59:55. Bet svečiai nesutriko: lemiamo kėlinio pradžioje du „Juventus“ tolimi metimai įvarė „Rytą“ į kampą – 67:75.

„Rytas“ dar kartą sugebėjo rasti vidinių jėgų, ir baigiantis mačui Artiomo Parachovskio baudų metimai išvedė šeimininkus į priekį (87:86). Dramatiškoje rungtynių pabaigoje svečiai turėjo šansą, tačiau Martino Gebeno tolimas metimas tikslo nepasiekė ir pergalę 93:91 išplėšė „Rytas“.

„To tikėjomės, laukėme tokių rungtynių, bet noriu pagirti ir varžovus, jie pasiruošė labai gerai ir baudė mus netikėtais sprendimais. Mes vėlavome, kažkur rizikavome, o tose vietose jie pataikė.

Betrūko, kad dar M. Gebenas būtų pataikęs“, – kalbėjo D. Adomaitis, išskyręs agresyviai žaidusį ir net 26 taškus pelniusį Arną Butkevičių.


Jis atletiškas, atakavo ten, kur mes ir norėjome. Taip, kitų indėlio gal ir pasigedome, tačiau kitą vertus negalime kalbėti apie puolimą, kai patys praleidome net 91 tašką“, – kalbėjo Dainius Adomaitis.

Antrosios serijos rungtynės penktadienį bus žaidžiamos Utenoje.

„Juventusstrategas: mes – mušeikos geri, gatvėje laimėtume

Tuo metu „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas neturėjo priekaištų savo auklėtiniams ir gyrė juos už pasiaukojančią kovą.

„Man nepatiko ta eskaluojama tema neva „Rytas“ duobėje ir visi šansai vos ne mūsų pusėje. Pažiūrėkime ką „Rytas“ nuveikė: laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę, Europos taurėje pakako į aštuntuką, jau nekalbu apie klubo finansines galimybes.

Mane erzino tai kaip trenerį. Bijojau, kad tai mums pakenks, kad patys patikėsime lygiomis galimybėmis.

Laimei, pavyko vyrus nuteikti, kad „Rytas“ ryškūs favoritai.

Mums pavyko sukovoti, aš didžiuojuosi komanda. Pritrūko tik Kennetho Gaineso, kad lemiamu momentu galėtų imtis iniciatyvos.

Taip pat pritrūko bent vienos ir techninės pražangos „Ryto“ pusei, buvo labai panašių situacijų, tačiau galiu pagirti teisėjus, nemetu jokio akmens į jų daržą.

Kalbant apie paskutinę ataką, žinoma, ne M. Gebenas turėjo mesti, buvo trys opcijos. Nepadarėme antro žingsnelio. Sustingome, laikas seko, bet vis vien buvo metimas, buvome verti galimybės. Deja, neįkrito. Aš nesidžiaugiu, bet ir neliūdžiu. Žvelgiant į sudėtis, „Rytas“ akivaizdus favoritas, bet fiziškai nesame silpnesni. Mes – mušeikos geros, gatvėje laimėtume“, – su šypsena spaudos konferenciją užbaigė Ž. Urbonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)