Anot „Ryto“ stratego Dainiaus Adomaičio, komanda pasiruošusi svarbiausiai sezono atkarpai.

„Galima sakyti, viską pradedame iš naujo, nes atkrintamosios yra atkrintamosios.

Su „Juventus“ žaidėme jau daug rungtynių, visos jos įtemptos ir reikalavusios daug jėgų, laukia tikrai sunki serija“, – kalbėjo „Ryto“ strategas D. Adomaitis.

„Juventus“ – fizinį krepšinį žaidžianti ekipa, turi gerų metikų. Mūsų gynybos koncentracija kai kuriose rungtynėse buvo tikrai nebloga, tai bus svarbiausias dalykas“, – apie varžovus atsiliepė „Ryto“ vedlys, atskleidęs, kad atkrintamosioms jau bus pasiruošęs ir D.J. Seeley, kuris praleido paskutinį mūšį su „Žalgiriu“.

Anot D. Adomaičio, trumpesnės serijos iki dviejų pergalių yra palankesnės ne potencialiems favoritams priskiriamoms ekipoms.

„Daug kas iš trenerių jau yra pasisakę apie tai, patys tarpusavyje su treneriais kalbėjomės ne kartą, kad vis dėl to atkrintamosios yra smagiausias dalykas tiek žaidėjams, tiek strategams, tiek sirgaliams.

Ta serija iki dviejų pergalių, pavadinčiau, turinti daugiau rizikos. Faktas, kad norėtųsi žaisti iki trijų pergalių, bet sąlygos visiems yra vienodos“, – prieš antradienio ekipos treniruotę kalbėjo D. Adomaitis.

Lygos komentatorius Vaidas Čeponis, LKL svetainei apžvelgdamas šią ketvirtfinalio porą, pažymėjo, kad uteniškiai prieš mūšį su vilniečiais visada trykšta pasitikėjimu ir nestokoja sportinio pykčio.

„Klubo direktorius Eimantas Skersis pabrėžia, kad „Juventus“ yra gerai pasirengęs ketvirtfinaliui. Utenos klubas šį sezoną dar nenugalėjo sostinės komandos, bet ne kartą buvo labai arti tikslo.

Pastarosiose tarpusavio rungtynėse „Juventus“ turėjo pergalę kišenėje, bet ją išleido paskutinę dvikovos minutę. Uteniškiai rimtai kapojosi su „Rytu“ ir Karaliaus Mindaugo taurės varžybų ketvirtfinalyje.

Bene didžiausia „Juventus“ stiprybė – žaidėjų kovingumas, agresyvumas, sportinis pyktis. Šių bruožų trūksta kai kuriems „Ryto“ krepšininkams.

Uteniškių pliusas gali būti tas, kad sostinės ekipa dar sekmadienį grūmėsi su „Žalgiriu“, o Žydrūno Urbono auklėtiniai pirmąjį pirmenybių etapą baigė gegužės 4 dieną.

Vilniaus komanda smarkiai buksavo ketvirtajame rate, kuriame patyrė net keturias nesėkmes, be to, per kančias palaužė „Juventus“ ir „Pieno žvaigždes“.

„Juventus“ gretose blizga Martinas Gebenas. Vidurio puolėjas tapo naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju (vid. 16,4 balo). Jis net 26 mačuose iš eilės renka dviženklį taškų skaičių! Centras per dvejas paskutines rungtynes pataikė 15 iš 17 dvitaškių.

Aišku, „Rytas“ turi pajėgesnę sudėtį. Manau, kad sostinės ekipa pirmiausia stengsis maitinti kamuoliais Arciomą Parachouskį. Jis fiziškai gerokai stipresnis tiek už M. Gebeną, tiek už Vaidą Čepukaitį. Iš kitos pusės uteniškiai tikriausiai bandys pasinaudoti baltarusio lėtumu atakuodami jį pikenrolo (derinio du prieš du) metu.

Utenos klubui, norint užkurti pirtį varžovams, verkiant reikia sumažinti klaidų skaičių. „Juventus“ yra dažniausiai klysta lygoje (vid. 14,7)“, – savo komentare apie šią ketvirtfinalio porą atsiliepia komentatorius V. Čeponis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)