„Pau mums labai svarbus, jo trūkumas bus didžiulis. Tai – milžiniškas praradimas. Jis yra lyderis, istorinis žaidėjas. Tai yra pirmas kartas per ilgą laiką, kai rinktinė neturės nė vienos iš dviejų šalies krepšinio legendų – Juano Carloso Navarro ir Pau Gasolio“, – Ispanijos portalui AS tvirtino S. Scariolo.

„Mums tai yra smūgis, bet jis priėmė geriausią galimą sprendimą šiuo karjeros momentu. Dabar mūsų tikslas – iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes Tokijuje ir ten sulaukti Pau“, – teigė italas.

Sprendimą praleisti pasaulio pirmenybes P. Gasolis priėmė po praėjusią savaitę atliktos pėdos operacijos.

Šią operaciją atlikti rekomendavo Milvokio „Bucks“ klubas – 38-erių vidurio puolėjui operacijos metu buvo tvarkomas lūžęs kairės pėdos kaulas.

Milvokio ekipos nariu P. Gasolis tapo šių metų kovo 3 d. Sezoną jis pradėjo San Antonijaus „Spurs“. Šį sezoną veteranas iš viso sužaidė 30 rugntynių, per kurias vidutiniškai ant parketo praleido po 12 min., rinko po 3,9 taško ir 4,6 atšokusio kamuolio.

Su Ispanijos rinktine P. Gasolis 2006-aisiais tapo pasaulio čempionu. Tuomet, nors praleido finalą, jis buvo išrinktas naudingiausiu pirmenybių žaidėju. Taip pat Pau savo trofėjų kolekcijoje turi 3 Europos čempionato aukso medalius, 2 olimpinius sidabrus, daugybę kitų komandinių ir asmeninių apdovanojimų. 2009 ir 2010 m. su Los Andželo „Lakers“ ispanas du kartus tapo NBA čempionu.

Jaunesnysis P. Gasolio brolis Marcas, atstovaujantis Toronto „Raptors“, neseniai patvirtino, kad pasaulio čempionate žais. Visgi 34-erių krepšininkas pažymėjo, kad turnyras Kinijoje greičiausiai taps jo atsisveikinimo su nacionaline komanda varžybomis.

Planetos čempionatą Ispanijos rinktinė pradės vienoje iš silpniausių C grupėje, kurioje varžysis su Iranu, Puerto Riku ir Tunisu. Tuo metu Lietuvos rinktinės planetos pirmenybėse H grupėje laukia daug rimtesni varžovai – Australija, Kanada ir Senegalas.

Pasaulio čempionatas Kinijoje vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 d.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato grupės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)