Kauno „Žalgirį“ treniruojantis Šarūnas Jasikevičius jau kurį laiką yra minimas tarp specialistų, potencialiai galinčių stoti prie NBA komandos vairo.

Visgi 59-erių Ž. Obradovičius, pats visą karjerą pradirbęs Europoje ir iškovojęs 9 Eurolygos čempiono titulus, pažymi, kad panašių gandų pasitaiko kiekvienais metais ir dažnai jie netampa realybe.

„Igoris Kokoškovas ten buvo 20 metų. Jie suteikė jam galimybę dirbti. Deja, ji užtruko vos metus (Finikso „Suns“ serbą atleido po vieno sezono, – red. past.). Daug metų sklando gandai apie kai kurieuos trenerius. Pavyzdžiui, Ettore Messina.

Juk kiekvienais metais yra kalbama apie jo tapimą vyriausiuoju treneriu (italas dirba vienu iš San Antonijaus „Spurs“ trenerio Greggo Popovichiaus asistentų, – red. past.). Aš to linkiu jam, to linkiu kiekvienam Europos treneriui. Tačiau kiekvienais metais tai tik gandai. O dabar visi kalba apie Šarūną“, – bendraudamas su Eurohoops dėstė Ž. Obradovičius.

„Man nepanašu, kad NBA pernelyg pasitikėtų treneriais iš Europos. Žinoma, tai yra jų teisė ir pasirinkimas. Dabar mes matome daug asistentų europiečių. Tačiau būti asistentu ir vyriausiuoju treneriu – toli gražu ne tas pats“, – pabrėžė Ž. Obradovičius.

Pažymėtina, kad prieš keletą dienų gana skeptišką nuomonę apie būtinybę Š. Jasikevičiui keltis į NBA atsiliepė ir Rimas Kutinaitis.

Primename, kad Š. Jasikevičiumi susidomėjimą išreiškė Memfio „Grizzlies“ klubas. Taip pat su kauniečiu kalbėjosi ir Klivlando „Cavaliers“ generalinis vadybininkas.

Eurolygos pusfinalyje serbo treniruojama „Fenerbahče“ kovos su Stambulo „Anadolu Efes“. Kitame pusfinalyje susirems Maskvos CSKA ir Madrido „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)