Šios ekipos šiandien 18.30 val. Prienuose sužais paskutiniąsias savo „Betsafe–LKL“ reguliaraus sezono rungtynes.

Nors „Lietkabelis“ nepajudinamas iš ketvirtosios pozicijos, o „Skycop“ – iš 7-osios, tačiau netrukus 40-ąjį gimtadienį minėsiantis vyriausias lygos krepšininkas motyvacijos stygiumi nesiskundžia.

„Sezonas eina į pabaigą, kur čia prisitaupysi?“ – retoriškai klausė Prienų ekipos veteranas.

Sezono finišą „Skycop“ pasitinka neišgyvendinusi ilgai persekiojančios problemos – stabilumo trūkumo.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai gali išvykoje pranokti „Juventus“ (90:89) krepšininkus bei namuose patiesti „Žalgirį“ (81:76), tačiau tuomet 68:75 pralaimėti „Neptūnui“ bei 27 taškų skirtumu (57:84) – „Rytui“.

„Tas mūsų žaidimas... Dvejas rungtynes sužaidžiame gerai, o po to vėl belekas... – mintimis dalijosi M. Lukauskis. – Žaidimas banguotas, tad jį vertinti sunku.

Jeigu žaistume, kaip, tarkime, su Utena ar „Žalgiriu“, manyčiau, kad būtų labai neblogai. Su tokiu žaidimu atkrintamosiose būtų galima kąsti „Neptūnui“ į koją.“

Sudėtingų mačų atkarpą prieniškiai pratęs šiandien – jų kelyje pakylėtai rungtyniaujantis „Lietkabelis“. Ilgametė M. Lukauskio ekipa ketvirtajame rate iškovojo šešias pergales ir patyrė vos du pralaimėjimui – „Žalgiriui“ ir „Neptūnui“.

„Lietkabelis“ turi traumuotų žaidėjų, bet yra pagavęs gerą formytę ir žaidžia gerai, – dėstė M. Lukauskis. – Po visų pakeitimų ir perversmų komandoje panevėžiečiai žaidžia tikrai neblogai, visose pozicijose turi po du žaidėjus.

Panevėžio komandos pozicija turnyrinėje lentelėje rodo, kad ekipa sudėliota gerai. Tai gera komanda.“

Daugelyje „Betsafe–LKL“ istorijos statistiniuose metraščiuose figūruojantis M. Lukauskis apie karjeros pabaigą nesvarsto.

Už 9 dienų 40-ies metų jubiliejų minėsiantis puolėjas šį sezoną vidutiniškai rungtyniavo po beveik 28 minutes, pelnė po 8,4 taško, atkovojo 3,3 ir perėmė po 1,6 kamuolio, atliko 2,9 rezultatyvaus perdavimo, rinko po 8,8 naudingumo balo.

Kaip teigė pats krepšininkas – svarbiausia, kad kūnas leidžia žaisti toliau, nes alkis krepšiniui tikrai niekur nedingo.

„Nenoriu prisikalbėti, nes šis sezonas dar nesibaigė, o dar gausiu kokią traumą, bet po sezono kabinti sportinės avalynės ant vinies dar neplanuoju“, – sakė M. Lukauskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją