Tai vienintelis Eurolygos sezono apdovanojimas, kurio nelemia fanai, žiniasklaida ar treneriai. M. Jamesas per 30 rungtynių už Milano komandą vidutiniškai rinko 19,8 taško ir artimiausią persekiotoją aplenkė 5 taškais.

M. Jamesas įrašė savo vardą į klubo istoriją – tapo vieno sezono taškų rekordininku, o lygos istorijoje tapo trečiuoju žaidėju pagal pelnytus taškus per sezoną – 595. Praėjusį sezoną Maskvos srities „Chimki“ žvaigždė Aleksejus Švedas pelnė 740 taškų, aplenkdamas prieš dvejus metus Kazanės „Unics“ legionieriaus Keitho Langfordo rezultatą – 609 taškai.

M. Jamesas šį sezoną dvigubo taškų skaičiaus nepelnė tik vienose rungtynėse – savo aikštėje prieš Stambulo „Fenerbahče“.

Taškų lenktynėse už M. Jameso išsirikiavo Cory Higginsas (Maskvos CSKA, 14,8), Toney Douglas (Stambulo „Daruššafaka“, 14,5), Nando De Colo (CSKA,14,47) ir Jordanas Mickey (Maskvos srities „Chimki“, 14,21).

A. Švedas šį sezoną rinko vidutiniškai 23,3 taško, tačiau žaidė tik 14 rungtynių ir į prizą nepretendavo.

Šį sezoną M. Jamesas padėjo Milano komandai laimėti Italijos Super taurę, tačiau Eurolygos reguliariajame sezone, dėka neįtikėtinos „Žalgirio“ pergalių serijos pabaigoje, liko 12-oje vietoje.

M. Jamesas yra 12-as skirtingas žaidėjas, per 15 metų laimėjęs Alphonso Fordo prizą. Tik Igoris Rakočevičius (2007, 2009 ir 2011 metais) ir K. Langfordas (2014 ir 2017) laimėjo šį apdovanojimą daugiau nei kartą.

Trofėjus pavadintas Alphonso Fordo, 2004 metų rugsėjį mirusiam nuo leukemijos, garbei. Krepšininkas buvo turnyro rezultatyviausias žaidėjas 2000-2001 ir 2001-2002 metų sezonas, kai vilkėjo Pirėjo „Olympiacos“ aprangą. Jis yra visų laikų rezultatyviausias žaidėjas, per 54 rungtynes vidutiniškai rinkęs po 22,2 taško.

Alphonso Fordo trofėjus – pirmasis Eurolygos sezono apdovanojimas. Lyga taip pat paskelbs Geriausiai besiginančio žaidėjo, Kylančios žvaigždės ir kitus apdovanojimus, o kam atiteks naudingiausio žaidėjo MVP titulas, paaiškės finalo ketverto turnyro metu Vitorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)