Tačiau nepaisant galutinio rezultato, svečių strategas Žydrūnas Urbonas neatlyžo ir spaudos konferencijoje skalpavo jį išvariusius teisėjus.

„Šiandien kalbėsiu daug, nes atsibodo tokie dalykai. Prieš rungtynes buvo vienintelis klausimas: kaip šiandien bus teisėjaujama? Gerbiu jų darbą ir pačius teisėjus, bet pasirodo, kas čia: tvarkomi reikalai?“, – piktinosi jis.

„Šiandien nepasakiau nė vieno keiksmažodžio jiems, nes neturiu nieko prieš juos. Bet manau, kad net pats Valdemaras Chomičius nebūtų norėjęs tokios pergalės, su tokia pagalba, nebūtų smagu taip laimėti.

Tai va, nė vieno keiksmažodžio neištarus gauti diskvalą? Na, klausykit, čia jau kažkas nebegerai pas mus. Tada visiška anarchija, kur galima daryti, ką nori ar ką reikia.

Aišku, aš nebegalėjau kentėti tokio dalyko, nes buvo matyti, kad šiaip ar taip mes pralaimėsime – taip bus padaryta. Bet, kiek žinau, po mano išvarymo nebebuvo nė vieno blogo švilpuko.

Antrą techninę gavau paklausęs Gintaro Vitkausko, už ką buvo pražanga. Be jokios agresijos, nes žinojau, kad jau buvau įspėtas. Jis atsisuko ir man davė antrą techninę ir išvijo, įsivaizduojat? Galėtų jis pakomentuoti, man būtų labai įdomu“, – tęsė savo monologą Ž. Urbonas.

„Žinojau, kad tokios rungtynės bus, todėl tvardžiausi ir ramus buvau. Bet kada tyčiojasi, aš negaliu. Iš mano komandos ir mano miesto niekas nesityčios. Nesityčios. Labai gaila, kad tokie dalykai vyksta Lietuvos krepšinyje. Mes, dauguma trenerių, esame apšalę nuo tokių sprendimų. Man yra labai liūdna, net ir laimėjus“, – rėžė treneris.

Jis buvo išvarytas ketvirtame kėlinyje, tačiau ir be jo likę uteniškiai nesutriko bei finišavo pergalingai.

Primename, kad Alytuje dirbo teisėjai Jurgis Laurinavičius, Gintaras Vitkauskas ir Martynas Gudas.

Prieš šį mačą specialioje iškilmingoje ceremonijoje buvo pasveikintas „Dzūkijos“ trenerio asistentas Valdemaras Chomičius, kuris šeštadienį mini 60 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)