Prieš rungtynes specialioje ceremonijoje buvo pasveikintas Alytaus komandos trenerio asistentas V. Chomičius, kuris šeštadienį mini 60 metų.

„Dzūkijos“ trenerių štabe dirbantį olimpinį ir pasaulio čempioną šį vakarą sveikino gausybė iškilių krepšinio asmenybių.

Prieš LKL susitikimą V. Chomičiui deramą pagarbą atidavė ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, ir LKL prezidentas Remigijus Milašius. Tarp rungtynes stebėjusių asmenų buvo ir daugiau Valdemaro bendražygių – Šarūnas Marčiulionis, Sergejus Tarakanovas ir kt. Jubiliato garbei koncertavo Žilvinas Žvagulis.

„Sakydavau, kokie žmonės pagyvenę – jau net 60 metų, – sakė V. Chomičius. – O kai atėjo 60 metų, kaip gyvenau tokį aktyvų gyvenimą, tokį ir gyvenu.“

Į Alytų atvykę garbūs Lietuvos krepšinio svečiai išvydo įspūdingą reginį, kurio pagrindiniais dalyviais tapo Martinas Gebenas ir Eliyah Brownas.

„Dzūkijos“ gretose karjeros rungtynes sužaidė E. Brownas, sukaupęs net 39 naudingumo balus. Amerikietis su 36 (6/10 tritaškiai) taškais pasiekė antrą rezultatyviausią sezono pasirodymą, o šalia to pridėjo ir 5 rezultatyvius perdavimus.

Tačiau net ir tokį įstabų pasirodymą nustelbė sezono naudingumo rekordą pasiekęs Utenos centras M. Gebenas.

Šis pagerino asmeninius sezono rezultatus taškų (29), atkovotų kamuolių (16) ir naudingumo balų (44) grafose ir lemiamais momentais pataikęs svarbius metimus vedė savo komandą į pergalę.

Alytaus ekipoje rungtynių dėl traumos nebaigė gimtadienį taip pat šventęs Artūras Jomantas. Krašto puolėjas dar antrajame kėlinyje nesėkmingai nusileido ant žemės ir į aikštelę daugiau nebegrįžo.

Paskutiniame kėlinyje sužaidus tris su puse minutes uteniškius tritaškiu į priekį išvedė M. Gebenas – 72:67. Tačiau čia pat šeimininkai priartėjo – 71:72.

Netrukus technine pražanga buvo nubaustas Žydrūnas Urbonas, o baudas realizavęs E. Brownas išvedė „Dzūkiją“ į priekį – 76:75. Čia pat komandos vėl keitėsi taikliais metimais ir rezultatas vėl tapo lygus – 79:79.

Čia pat už antrąją techninę Ž. Urbonas buvo išvarytas iš aikštės, tačiau be stratego likę uteniškiai nesutriko ir po Karolio Guščiko tolimo metimo, likus žaisti 2 minutes, atitrūko 85:82. Netrukus tritaškį pridėjo ir Tomas Dimša (88:82), o per paskutinę pusę minutės, nepaisant dviejų nerealių E. Browno tritaškių, „Dzūkija“ atsitiesti nebepajėgė.

„Dzūkija“: E. Brownas 36 (6/10 trit., 5 atk. kam., 5 rez. perd., 39 naud.), Keremas Kanteris 21, Paulius Petrilevičius 9, A. Jomantas 7 taškai.

„Juventus“: M. Gebenas 29 (16 atk. kam., 44 naud.), T. Dimša 11, Arvydas Šikšnius ir K. Guščikas (6 rez. perd.) po 10 taškų.

Nuo pat akistatos starto nei viena komanda nesugebėjo pabėgti į priekį – kelių taškų persvarą turėjo tai vieni, tai kiti, tačiau kėlinio pabaigoje iššovė K. Gainesas ir po kelių taiklių metimų prieš antrąjį kėlinį uteniškiai pirmavo 23:19.

Antrajame kėlinyje abi komandos laimės ieškoti bandė tolimais metimais, pirmaujanti komanda neišryškėjo. Tačiau antroje ketvirčio pusėje iniciatyvos ėmėsi M. Gebenas, suvertęs kelis metimus paeiliui ir atitolinęs savo komandą 44:36. „Dzūkija“ prieš pertrauką deficitą kiek sumažino ir į didžiąją pertrauką išėjo atsilikdami 44:48.

Iškart po pertraukos alytiškiai spurtavo – 51:50. Po to mačas toliau klostėsi taškas į tašką, o po trijų kėlinių minimalią vieno taško persvarą išlaikė šeimininkai – 65:64.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)