Apie šio klubo rodomą dėmesį Lietuvos treneriui jau buvo rašyta prieš keletą savaičių.

Rusijoje pirmaisiais metais K. Maksvytis turėtų uždirbti apie 160 tūkst. eurų, antraisiais – 200 tūkst. eurų.

Strategas savo karjerą 2010–2011 metais pradėjo Kauno „Aisčių“ komandoje, tuomet sezoną praleido Vilniaus „Sakaluose“, trejus metus vadovavo „Neptūnui“, pusantrų – Panevėžio „Lietkabeliui“, o 2017 m. vasarą vėl grįžo į Klaipėdos ekipą, su kuria pasirašė dvejų metų sutartį su galime pratęsti darbą dar sezonui.

„Parma“ šiame VTB Vieningosios lygos sezone užėmė priešpaskutinę tryliktąją vietą, iškovojo vos 5 pergales per 26 turus ir aplenkė tik Minsko „Čmoki“ klubą.

Permėje šį sezoną rungtyniavo vienas lietuvis – Eigirdas Žukauskas, sutartį su rusais turintis ir dar vieniems metams.

Neatmetama galimybė, kad kartu su K. Maksvyčiu į Permę persikels ir daugiau lietuvių, su treneriu į Rusiją gali keltis ir vienas šiuo metu „Neptūno“ ekipoje dirbęs jo asistentas.

Permės ekipoje žaidė ir dar du Lietuvos krepšinio gerbėjams gerai pažįstami krepšininkai – amerikietis gynėjas Kenas Brownas, žaidęs Vilniaus „Lietuvos ryte“ ir Alytaus „Dzūkijoje“, taip pat latvis veteranas Janis Blūmas, 2006-207 ir 2012-2013 m. irgi vilkėjęs tuometinio „Lietuvos ryto“ marškinėlius.

2018-2019 m. sezono pradžioje Permės ekipą treniravo latvis Nikolajus Mazuras, tačiau vėliau jis buvo atleistas, o sezoną vyriausiojo stratego poste užbaigė rusas Viačeslavas Šušakovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)