O. Rioux dėmesio išties netrūksta.

„Kyla daug klausimų“, – stebėjosi NBA čempionas S. Curry, 2018-ųjų vasarą pamatęs rungtynių apžvalgą, kurioje dominavo kanadietis.

Į jaunuolį dėmesį atkreipė ne tik jis, bet ir „76ers“ lyderis Joelis Embiidas bei Denverio „Nuggets“ gynėjas, kanadietis Jamalas Murray, kuris savo tautietį sutiko pernai liepą „Jr. NBA World Championships“ turnyre.

Išvydus paauglį tampa aišku, kodėl jam tiek daug skiriama dėmesio: vos 12-os metų berniuko ūgis siekė net 213 cm, o šiuo metu gegužę 13-metis – jau net 218 cm ūgio milžinas.

Jis net 25 cm aukštesnis už tą patį J. Murray, kurio prašė autografo ir su kuriuo kartu fotografavosi po krepšinio turnyro.

13-metis šiuo metu prakaitą lieja jau Madride, kur prisijungė prie „Real“ klubo akademijos.

Žaisdamas su bendraamžiais Kanados milžinas lengvai laimi kovą „po lenta“, jam net nereikia pašokti bandant iš po krepšio pelnyti taškus, varžovai tiesiog bejėgiai prieš gerokai aukštesnį Olivierį. Jo oponentams belieka stipriai kabintis į aukštaūgio alkūnes, jei bando išvengti lengvų taškų iš po krepšio.

13-mečio kanadiečio jėgą teko pajusti ir Madrido „Real“ berniukų komandai. Šio klubo skautai, pirmąkart pamatę Kanados fenomeną, nesnaudė ir iškart pasiūlė jėgas išbandyti „karališkojo“ klubo akademijos ekipoje.

Šiemet balandį krepšininkas tarptautiniame U-13 turnyre jau dėvėjo „Real“ marškinėlius ir naujosios komandos nenuvylė.

Aukštaūgis debiutiniame mače pelnė 20 taškų ir padėjo savo ekipai laimėti mačą 121:49.

To pakako, kad Kanados milžinas užsitarnautų „Real“ atstovų simpatijas ir sulauktų ilgalaikės sutarties pasiūlymo.

Nepaisant akivaizdžiai lėtų judesių dėl milžiniško ūgio, jaunasis krepšininkas pasižymi gera gynyba ir aukštu intelektu ant parketo – žino, kada perduoti kamuolį komandos draugams, kada pačiam imtis iniciatyvos bei geba tinkamai užsiimti poziciją po krepšiu tiek puolant, tiek ginantis.

Nėra jokios abejonės, kad vaikis gali turėti puikią ateitį.


Išskirtinę gamtos dovaną lėmė genai – tinklinį žaidusio tėvo ūgis 203 cm, nėra žema ir motina (185 cm).

Vaikino brolis Emilis, kuriam 15-a, taip pat žaidžia krepšinį, jo ūgis 206 cm.

Medikai teigia, kad vaikinas kasmet vidutiniškai paauga po 10 cm ir jis dar nenustojo augti.

13-os O. Rioux turi dar pakankamai laiko, kad ūgiu pranoktų aukščiausius visų laikų NBA krepšininkus – Manute'ą Bolą ir Ghoerghe'ą Muresaną, jų ūgis siekė 2.31 m.

Kyla klausimas, ką gi sparčiai augantis 13-metis berniukas valgo? Jo tėvas šypsojosi atsakydamas, kad sūnaus pusryčiai įprasti, kaip ir milijonų kitų paauglių – lėkštė dribsnių, skrudinta duona, jogurtas ir bananas.

Žvelgiant į ateitį, O. Rioux gali tapti dominuojančiu NBA vidurio puolėju, kurio Kanada dar tokio niekada neturėjo. Bet šiuo metu 13-metis tiesiog nori tobulėti, o tėvai jam padeda priimti teisingus sprendimus.

Nors jo gimtinėje yra Toronto „Raptors“, o už Kanados sienos – ne viena talentų kalve garsėjanti JAV, šeima rinkosi Europą ir priėmė „Real“ pasiūlymą.

Juk čia Luka Dončičius prie „Real“ prisijungė taip pat būdamas 13-os, pagrindinėje komandoje debiutavo 16-os, o 19-os tapo Dalaso „Mavericks“ naujoku.

Ispanijoje subrendo ir kitas NBA įsitvirtinęs aukštaūgis, šiuo metu aukščiausias NBA žaidėjas (221 cm), latvis Kristaps Porzingis. Jis 15-os atvyko į Seviliją, o 20-ies pravėrė Niujorko „Knicks“ duris.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)