Iki šiol sezono rezultatyvumo rekordas priklausė tam pačiam Šiaulių klubui, kuris į Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšį įmetė 111 taškų. „Rytas“ tokią ribą Šiauliuose peržengė likus žaisti daugiau nei 2 minutes.

Į pergalę vilniečius vedė Derekas Needhamas, kurio sąskaitoje – 26 taškai ir 27 naudingumo balai. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 20 taškų ir 21 naudingumo balą surinkęs Sethas Allenas.

Rungtynės buvo pažymėtos Mindaugo Girdžiūno išvarymu. Įžaidėjas trečiajame kėlinyje buvo nubaustas nesportine , o po susistumdymo su S. Allenu – ir technine pražanga.

Būtent M. Girdžiūnas buvo pirmasis „Ryto“ krepšininkas, prametęs pirmąjį komandos dvitaškį sužaidus 17 minučių. Antrajame ketvirtyje dominavę svečiai jo metu spurtavo net 25:1 bei pabėgo 53:22.

Antroji susitikimo pusė buvo formalumas, bet sostinės ekipa nemažino apsukų ir įspūdingu taiklumu žingsniavo rekordo link. „Rytas“ pataikė 50 proc. tritaškių (16/32) ir 76 proc. dvitaškių (30/39).

Toks mačas – tikra palaima „Rytui“, kurį pastarąsias kelias savaites lydėjo slogi nuotaika.

Praėjusį sekmadienį „Rytas“ krito Panevėžyje, o iki šiol Dainiaus Adomaičio auklėtiniai per pastarąsias tris savaites nusileido ne tik „Lietkabeliui“, bet ir Klaipėdos „Neptūnui“ bei Kėdainių „Nevėžiui“, o pergalės kovinguose mačuose su Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ iškovotos vidutine 5,5 taško persvara.

„Šiauliai“: Sethas Allenas 20, Arminas Urbutis 14, Benas Griciūnas 13 (8 atk. kam.), Evaldas Šaulys 9.

„Rytas“: Derekas Needhamas 26 (6/9 trit.), Arnas Butkevičius, Deividas Sirvydis ir Rokas Stipčevičius po 14, Martynas Echodas 13.

„Šiauliai“ paskutiniame mače 84:100 nusileido Alytaus „Dzūkijai“, prieš beveik savaitę 87:88 pralaimėjo Kėdainių „Nevėžiui“, o paskutinį kartą pergale džiaugėsi balanžio 22 d. – 90:88 palaužė „Skycop“ ekipą.

Šiaulių ekipa jau neturi šansų prasibrauti į „Betsafe-LKL“ atkrintamąsias.

Vilniaus ekipa šiauliečius nugalėjo visuose 3 šio sezono susitikimuose. Pirmąsias rungtynes namuose žaidę vilniečiai triumfavo 90:63. Antrasis mačas jau buvo atkaklesnis – svečių rolę užėmę sostinės krepšininkai nugalėjo po permainingos kovos (75:82).

Jau minėtasis trečiasis „Ryto“ ir „Šiaulių“ šio sezono susitikimas, vykęs Vilniuje, virto tikra krepšinio klasika. Mindaugo Girdžiūno dėka įspūdingai pratęsimą išplėšę vilniečiai triumfavo rezultatu 100:96.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)