Aštuntosios pozicijos reguliariajame sezone bandanti išvengti „Skycop“ pateikė rimtą paraišką ir 81:76 (23:20, 13:24, 21:12, 24:20) susitvarkė su „Žalgiriu“, kuriam tai buvo pirmasis pralaimėjimas šalies pirmenybėse nuo kovo 4 dienos. Tai buvo vos pirmoji prieniškių pergalė prieš žalgiriečius nuo 2014-ųjų.

„Noriu pasveikinti Prienus su pergale. Prienų komanda buvo ta šiandien, kuri kovojo. Dažnai prisiimu atsakomybę dėl komandos neparuošimo, šiandien tikrai to nedarysiu. Mano žaidėjai šiandien neatėjo į rungtynes. Tiek“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Paklaustas, ar pavyko kažkuriuo metu perimti kontrolę į savo rankas, „Žalgirio“ treneris atsakė neigiamai: „Nemanau, kad kažkada šiandien kontroliavome žaidimą. Bent aš nemačiau“.

„Skycop“ strategas Virginijus Šeškus trynė rankomis: „Malonu, kai laimi, o kai laimi prieš „Žalgirį“, tai 10 kartų maloniau, nes trenerio karjeroje nedaug kam pasiseka laimėti prieš „Žalgirį“.

Pasak jo, kuo sunkiau Prienams, tuo geriau. „Seniau žaisdavome septyniese ar šešiese. Šiandien nežaidė tie žmonės, kurie pelno daugiausiai taškų. Labiausiai nudžiugino dviejų jaunų žmonių įėjimas į aikštelę. Jie ne tik nepagadino, o dar pataikė ir po tritaškį. Kad ir kaip būtų, reikia tikėti jaunais. Dėkoju vyrams, kovėsi, vienos geriausių rungtynių šį sezoną“, – sakė jis.

Pagyręs Žygimantą Janavičių, Darjušą ir Kšištofą Lavrinovičius V. Šeškus neneigė, kad jo auklėtiniams šiandien ir sekėsi.

„Jie nepataikė, o mes pataikėme, bet šiandien dengėmės pusiau aikšte, pusiau asmenine, bet labai fainai išėjo. Kai laimi, atrodo, kad viskas gerai. „Žalgiris“ žaidė ne su didžiausia energija, tai mums padėjo. Jie atvažiavo ir galvojo, kad sutvarkys lengvai reikalus. Meškos paslaugą ankstesnės rungtynės jiems gal padarė“, – teigė treneris.


„Skycop“ padėti negalėję M. Gecevičius ir M. Grantas kartu šiame sezone per susitikimą renka po 25,1 taško. Dėl šios priežasties pasireikšti gavo ir 19-metis Ernestas Mankauskas, kuris iki šių rungtynių per visą sezoną buvo sužaidęs vos 8 minutes. Prieš Lietuvos čempionus gynėjas žaidė 10 minučių ir spėjo įmesti tris taškus.

Šarūnas Jasikevičius šiose rungtynėse vertėsi be vieno komandos lyderių Marius Grigonio, kuris praleido susitikimą dėl sūnaus gimimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)