Šalies čempionai šį vakarą keliaus į Prienus ir nukeltose rungtynėse susitiks su „Skycop“ komanda, rungtynes nuo 18.30 val. tiesiogiai transliuos DELFI TV.

„Labai neskriausime, – paklaustas, kaip pasirengę sutikti „Žalgirį“, geros nuotaikos nestokojo „Skycop“ veteranas Darjušas Lavrinovičius. – Manau, ir žiūrovai norės pamatyti „Žalgirį“, taip toli nukeliavusį Europoje. Bus įdomu.“

Iki šiol „Skycop“ gerbėjams akistatos su „Žalgiriu“ nebūdavo itin įdomios. Maža to, kad „Skycop“ yra viena nerezultatyviausių lygos komandų, per tris susitikimus šį sezoną su šalies čempionais Prienų krepšininkai taškais nedžiugino.

Per tris mačus „Skycop“ į „Žalgirio“ krepšį vidutiniškai įmetė vos po 56 taškus. Nerezultatyviausias sezono rungtynes – 48 taškai – prieniškiai sužaidė būtent su „Žalgiriu“.

„Mes labai priklausomi nuo metikų, – pabrėžė D. Lavrinovičius, per karjerą keturis sezonus vilkėjęs „Žalgirio“ marškinėlius ir tris kartus tapęs šalies čempionu. – Jei nepataikysime, jei „Žalgiris“ neleis laisviems atakuoti krepšio, prašysime Dievo, kad pavyktų įmesti bent 57 taškus.

Jie išanalizuoja visus varžovus iki kiekvieno kauliuko. Jie nežaidžia loterijos, laimės ar pralaimės. Ten žmonės dirba, analizuoja kiekvieną žaidėją ir kiekvieną derinį.“

„Žalgiris“ sekmadienį pranoko Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o Šarūnas Jasikevičius po susitikimo pabrėžė, kad per šį rungtynių maratoną daugiau laiko aikštėje skirs jaunimui.

Kauniečių po dviejų dienų lauks Utenos „Juventus“, po keturių – Panevėžio „Lietkabelis“, vėliau sužais dar trejas rungtynes per 5 dienas.

Kaip ir bet kurios kitos „Betsafe–LKL“ komandos, taip ir „Skycop“ tvarkaraštis ramesnis. Tačiau Prienų komandos varžovai per likusius keturis susitikimus – patys galingiausi. Todėl ir šiandien, ir per likusius mačus su Klaipėdos „Neptūnu“, Vilniaus „Rytu“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“ prieniškiai sieks pergalės.

Dabar „Skycop“ turi 12 laimėjimų – tiek pat, kiek Alytaus „Dzūkija“. Abi komandos kovoja dėl 7-8 vietų, o likti aštuntoje nenori niekas – ketvirtfinalyje veikiausiai lauktų „Žalgiris“.

„Turime šansų pakovoti dėl 7 vietos, – pabrėžė D. Lavrinovičius, pastaruoju metu tapęs „Skycop“ lyderiu – per pastarąsias 7 rungtynes vidutiniškai renka po 18 naudingumo balų. – Teoriškai galime pakilti iki šeštosios, bet taikome į septintą. Patys suprantate, kas bus, jei liksime aštunti. Mums užtektų ir septintos. Tarp jos ir aštuntos vietos – didelis skirtumas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)