„Lietkabelis“ šiame susitikime vertėsi be traumuotų Stefano Sinoveco, Jamaro Wilsono ir Simo Jasaičio. Nepaisant to, septyniese žaidę šeimininkai tris kėlinius dominavo ir atlaikę lemiamą varžovų šturmą šventė užtikrintą pergalę.

„Ryto“ nesėkmė Panevėžyje neatsitiktinė. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai žaidžia slogią atkarpą – per pastarąsias 17 dienų jie nusileido Klaipėdos „Neptūnui“ ir Kėdainių „Nevėžiui“, o pergalės kovinguose mačuose su Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ iškovotos vidutine 5,5 taško persvara.

„Ryto“ strategas savo auklėtinių žaidime Panevėžyje pasigedo kietesnės kovos ir noro.

„Prasidėjus keitimams smengame į duobę ir bandome ieškoti tų priežasčių, bet... sunkiai sekasi. Matėme ir šiandien tą problemą su varžovų fiziškumu.

Jie žaidė agresyviai, fiziškai ir mus išstumdavo iš kai kurių situacijų. Čia didžiausia problema.

Jei nesiginsime taip, kaip paskutinio ketvirčio paskutines 6 minutes, mums bus sunku žaisti su kiekvienu varžovu. Turime daryti išvadas, ir labai greitai.

Tą darome, kartais treniruotėse atrodome tikrai neblogai, bet šiandien, ypač pirmame kėlinyje, momentais žaidėme labai prastai“, – atsiduso D. Adomaitis.

Strategas teigė, kad jis su žaidėjais kalbasi ir asmeniškai, ir kartu su visa komanda, tačiau tai kol kas neatneša norimų vaisių.

„Kalbame individualiai, žiūrime visi kartu ir vaizdo įrašus, analizuojame, prieiname prie tų sprendimų, sutinkame, kad taip arba ne.

Kai kuriose situacijose padarome išvadas, ateina naujos bėdos, vėl ieškome, – aiškino Adomaitis. – Nesėdime rankas sudėję, analizuojame žaidimą ir treniruotėse, ir rungtynėse.“

Ši nesėkmė beveik laidoja „Ryto“ šansus užimti antrą vietą turnyro lentelėje. „Neptūnas“ priekyje dviem taškais, o žaisti reguliariajame sezone liko tris mačus.

Anot D. Adomaičio, antra vieta reguliariajame sezone yra jo auklėtinių siekiamybė.

„Faktas, kad psichologiškai geriau pradėti aukščiau, tada pirmas atkrintamųjų rungtynes žaidi namuose.

Tai vienas dalykas. Atkrintamosios dabar sutrumpintos, ten pasijungs ir psichologija“, – kalbėjo strategas.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS273
2.NEPTŪNAS267
3.RYTAS249
4.LIETKABELIS2112
5.PIENO ŽVAIGŽDĖS1618
6.JUVENTUS1420
7.SKYCOP1220
8.DZŪKIJA1221
9.ŠIAULIAI727
10.NEVĖŽIS628
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)