23-ejų metų puolėjas nusprendė netempti gumos ir nelaukti, kol situacija Tenesio valstijos komandoje taps kiek aiškesnė – B. Caboclo pranešė, kad susitiko su Brazilijos rinktinės strategu kroatu Aleksandru Petrovičiumi ir sutiko šį rugsėjį apsivilkti „Selecao“ marškinėlius.

„Nuostabus susitikimas Memfyje su mūsų treneriu Petrovičiumi ir CBB (Brazilijos krepšinio konfederacijos) direktoriumi Marcelo Souza. O geriausia dalis yra ta, kad viskas išspręsta ir aišku. Aš labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi galėdamas grįžti į Brazilijos nacionalinę komandą! Noriu padėkoti CBB prezidentui Guy'ui Peixoto už tai, kad šis susitikimas įvyko. Pasitikėkite manimi, prezidente! Nauja era prasideda“, – tikino B. Caboclo.

Bruno šį sezoną NBA lygoje vidutiniškai rinko po 8,3 taško ir 4,6 atkovoto kamuolio ir pagerino visus savo karjeros rekordus – geriausi jo asmeniniai pasiekimai šiemet: 24 taškai, 17 atkovotų kamuolių, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 4 blokai.

Beje, jis – ne vienintelis, kurį per savo viešnagę JAV aplankė A. Petrovičius. „Taip“ Brazilijos rinktinei ištarė ir dar du NBA žaidėjai – Raulis Neto iš Jutos „Jazz“ ir Cristiano Felicio iš Čikagos „Bulls“.

Brazilai 2019-ųjų planetos pirmenybes pradės F grupėje kartu su Naująja Zelandija, Graikija ir Juodkalnija.

Jei tiek jiems, tiek ir mūsiškiams sėkmingai pavyks įveikti pirmus du čempionato etapus, brazilų ir lietuvių keliai gali susikirsti ketvirtfinalyje.

Primename, kad visai neseniai Memfyje lankėsi ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovai – generalinis sekretorius Mindaugas Špokas ir rinktinės vadovas Žydrūnas Vilenčikas.

Jie išgirdo patvirtinimą, kad Jonas Valančiūnas tikrai nori atstovauti Lietuvai, nepaisant visų supančių aplinkybių. Tiesa, kol kas galutinai nėra aišku, kur J. Valančiūnas pratęs karjerą, nors pats lietuvis ir neslepia norintis pasilikti Memfyje, o neaiškumo prideda ir tai, kad „Grizliai“, išsiskyrę su J. B. Bickerstaffu, šiuo metu dairosi naujojo trenerio.

Tačiau B. Caboclo žingsnis yra geras ženklas tam, kad kliūčių neturėtų atsirasti ir JV prisijungimui prie mūsų nacionalinės krepšinio komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)