29-erių taikliarankis beveik visą profesionalo karjerą rungtyniauja Ispanijoje: iš jos amerikietis buvo išvykęs tik 2017-2018 metų sezone, kuomet atstovavo Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija).

Prieš tai jis gynė Las Palmaso „Gran Canaria“ klubo garbę. Būtent tada buvo iškilęs pavojus krepšininko gyvybei.

2015-ųjų lapkritį „Gran Canaria“ keliavo į Ispanijos čempionato rungtynes su Vitorijos „Baskonia“.

„Laukė ankstyvas skrydis į žemyną – aš truputį pramiegojau, todėl turėjau paskubėti. Skaudėjo galvą, bet pamaniau, kad tai – dėl streso ir nesuvalgytų pusryčių.

Kai atvykome į Vitoriją, dalyvavau treniruotėje, nors skausmas niekur nedingo. Išgėriau vaistų, bet jie nepadėjo. O kai pradėjome apšilimą prieš rungtynes, jaučiausi, tarsi mano galvoje būtų gumbas. Skaudėjo taip stipriai, kad turėjau prisėsti, o kai atsistojau, buvo tik dar blogiau“, – Eurolygos oficialiai svetainei pasakojo K. Kuricas.

Aikštėje tąkart jis taip ir nepasirodė, vietoje to nuvyko į gretimo Bilbao ligoninę.

„Apžiūrėję mane gydytojai pasakė, kad esu sveikas. Bet mano tėvas – neurochirurgas, mama – medicinos sesuo, o žmonos geriausia draugė – gydytoja. Ir jie visi mane ragino atlikti magnetinio rezonanso tyrimą. Vis dėlto ligoninėje jo taip ir nepadarė, pasakė, kad viskas susitvarkys“, – prisiminė K. Kuricas.

Kitą dieną „Gran Canaria“ nuvyko į Barseloną, iš kurios turėjo skristi į Vokietiją – toliau tvarkaraštyje laukė Europos taurės varžybų dvikova su Berlyno ALBA.

„Negalėjau treniruotis. Tiesiog sėdėjau vienas tamsoje rūbinėje, jaučiausi tarsi kamuojamas migrenos. Nuvažiavau į Barselonos ligoninę, vėl paprašiau magnetinio rezonanso, bet tenykščiai gydytojai taip pat atsisakė atlikti tyrimą, patardami grįžti namo ir gerai pailsėti.

Tik grįžti nespėjau. Kitą rytą – vis dar Barselonoje – pabudęs pasijutau siaubingai, praleidau pusryčius. Pabandžiau palįsti po dušu, bet galva taip susvaigo, kad apvėmiau visus kampus. Dar kartą apsilankiau ligoninėje, ir šįsyk jie sutiko atlikti magnetinį rezonansą. Rezultatai buvo vienareikšmiai: man – smegenų auglys.

Paskambinau tėčiui, žmonai. Vėlesnius įvykius prisimenu tarsi per miglą, tik nuoplaišas. Žinau, kad per 48 valandas man buvo atlikta operacija. Iš Las Palmaso atskrido žmona, su savimi ji pasiėmė mūsų dvynukus. Atsimenu, kaip prieš operaciją gulėjau palatos lovoje laikydamas juos apsikabinęs“, – išgyvenimais dalinosi snaiperis.

Krepšininkas teigė, jog tuo metu baimė jo pernelyg nekaustė, kita vertus, jis prisipažino nelabai orientavęsis aplinkoje.

„Ne iki galo supratau, kas dedasi. Kažkodėl nebuvau labai išsigandęs. Jei atvirai, tiesiog neįsisąmoninau, kaip tai pavojinga, galvojau, kad kitą savaitę jau būsiu sveikas ir žaisiu Kanarų derbyje su Tenerifės „Iberostar“.

Kai nubudau po operacijos, pirmiausia išvydau savo žmoną. Nežinau, ką ji tada kalbėjo, bet prisimenu jos balsą. Dėl smegenų patinimo prireikė operuoti dar kartą, tuo metu situacija buvo pasiekusi grėsmingą tašką“, – atviravo K. Kuricas.

Kitą savaitę rungtynėse su Tenerifės klubu jis nepasirodė. Į rikiuotę K. Kuricas grįžo po penkių mėnesių – ir tai buvo sugrįžimas, gerokai aplenkęs išankstines prognozes.

O pernai sulaukęs 29-erių gynėjas gavo pirmąją progą išbandyti Eurolygos krepšinį. Ir padaryti tai mieste, kuriame vos neatsisveikino su šiuo pasauliu.

„Barselonoje buvo išgelbėta mano gyvybė. Taigi, jaučiuosi nepaprastai galėdamas atstovauti šiam miestui.

Tai, kas man nutiko, privertė permąstyti gyvenimą. Daug kam taip būna senatvėje, kai imama gailėtis vėjais paleistų šansų, o man – žymiai anksčiau. Dabar aš nieko neatidėlioju, darau tai, ko noriu, ir džiaugiuosi visais dalykais gyvenime. Net jei tai – dvi treniruotės per dieną. Anksčiau dėl jų būčiau padejavęs, o dabar mėgaujuosi. Todėl, kad prisimenu, kaip buvo sunku, kai nepajėgiau net paeiti“, – kalbėjo K. Kuricas.

Vilkėdamas mėlynais ir granatiniais dryžiais pažymėtus marškinėlius šiame sezone jis Eurolygoje per rungtynes vidutiniškai renka po 8,2 taško, o tritaškius meta 40 proc. tikslumu.

Ketvirtosios Eurolygos ketvirtfinalio serijos tarp „Barcelona“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės Katalonijos sostinėje vyks penktadienį, nuo 22 val. Lietuvos laiku.

Kol kas serijoje 2-1 pirmauja turkai. Poros nugalėtojai pusfinalyje Vitorijoje susitiks su Kauno „Žalgirį“ 3-1 eliminavusia Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)