Deja, taip nenutiko: dvi skaudžios nesėkmės 57:66 ir 82:99 lėmė tai, kad Šarūno Jasikevičiaus vyrukai šį kartą Europoje iškovojo 6 pergalėmis mažiau nei pernai – 16/18 (15/15 reguliariajame + 1/3 atkrintamosiose) prieš 22/14 (18/14 reguliariajame + 4/2 atkrintamosiose).

Nors iš 13 vietos turnyro lentelėje stebuklingai pakilę iki aštuntos ir paskutinę akimirką į atkrintamąsias įšokę žaliai-balti šiemet Eurolygoje sužaidė beveik tiek pat mačų kiek ir praėjusį sezoną (34 prieš 36), jie gaus beveik dvigubai kuklesnę premiją – iš viso apie 625 tūkst. eurų, kai pernai net 1,176 mln. eurų.

Palyginti su praėjusiais metais, žalgiriečiai šiemet nusipelnė maždaug 111 tūkst. eurų mažiau už reguliarųjį sezoną ir 140 tūkst. eurų mažiau už pasirodymą atkrintamosiose bei negavo 300 tūkst. eurų išmokos, nes nepateko į finalo ketvertą.

Nepaisant to, „Žalgiris“ pagal Eurolygos premijos dydį yra pirmame komandų septintuke. Beje, trys ekipos – Stambulo „Fenerbahče“, Maskvos CSKA ir Madrido „Real“ – jau užsitikrino po daugiau nei 1 mln. eurų.

Primename, kad nuo kito sezono Eurolygoje kovos jau nebe 16, o 18 klubų, tad progų papildyti savo kišenes turnyro dalyviams bus dar daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)