A. Guogą klubo fanai užsipuolė socialiniame feisbuko tinkle, iškoneveikdami vyrą ir palinkėdami jam dingti iš Vilniaus krepšinio.

Netrukus A. Guoga savo feisbuko profilyje paskelbė besitraukiantis iš prezidento pareigų.

„Tokiose varžybose, kai visa Lietuva palaiko BC Žalgiris Kaunas, palaikau ir aš. Ir nesuprantu, kodėl turėčiau nepalaikyti – aš visada buvau ir būsiu už lietuviškas komandas ir gražų krepšinį. Jei vilniečiams tai trukdo – pasitraukiu, išsirinkite prezidentą, kuris nekenčia "Žalgirio". Sėkmės.
-
De jure, šį įrašą galima laikyti oficialiu pranešimu, jog traukiuosi iš Vilniaus "Ryto" Prezidento pareigų B-Tribūnos prašymu“, – parašė A. Guoga.

Vėliau pats klubas išplatino pranešimą, kuriame skelbia apie pasitraukusį klubo prezidentą.

„Artimiausiu metu, vadovaujantis klubo įstatais, bus šaukiamas klubo dalininkų susirinkimas, kuriame bus sprendžiamas prezidento atsistatydinimo iš pareigų klausimas“, – skelbia „Rytas“.

2017-ųjų vasarą prie „Ryto“ prisijungęs A. Guoga klubo valdyme dalyvavo kiek mažiau nei dvejus metus.

Galima priminti, kad maždaug pusvalandžiui iki šio A. Guogos pareiškimo savo interneto puslapyje B tribūna iškėlė ultimatumą „Ryto“ klubui. Fanai reikalavo, kad A. Guogos anksčiau ar vėliau neliktų Vilniaus klube.

Ir jeigu situacija nesikeis, B tribūna visam laikui žadėjo stabdyti savo palaikymą, „planuos įkurti atskirą krepšinio klubą Vilniuje, kuris kiltų nuo žemiausių lygų, bet turėtų tinkamas vertybes ir nedarytų gėdos tikriems „Ryto“ fanams“.

Savo tekste „Ryto“ fanai pažėrė kritikos ir „apsimelavusiam“ klubo dalininkui Dariui Gudeliui, piktinosi, kad viešai „deklaravęs savo vertybes – atvirumą, viešumą, šeimyniškumą“, klubas greičiausiai tai darė „tik dėl gražaus viršelio“.

Trintis tarp „Ryto“ fanų ir paties klubo tęsiasi jau kurį laiką.

Paskutinis incidentas buvo užfiksuotas trečiadienį, kai prieš rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ klubas neleido fanams klijuoti „vėliavos izoliacija prie sienos“, dėl ko sirgaliai įsižeidė, susikrovė daiktus ir išėjo iš arenos.

Rungtynes „Rytas“ laimėjo, tačiau tai padarė slogioje atmosferoje – įprastai arenoje aidinčių skanduočių nebuvo, nes visi aktyviausi komandos gerbėjai paliko salę.

Taip pat fanai piktinasi dėl neaiškios ir konfliktinės klubo situacijos su buvusiu komandos trenerių štabo nariu Alberto Blanco, kitais vadybiniais niuansais.

A. Guoga naują diskusijų bangą sukėlė trečiadienį, kai viešumoje pasirodė antradienį darytos jo nuotraukos.

„Žalgirio“ arenoje su kauniečių kepurėle jis palaikė Lietuvos čempionus per Eurolygos rungtynes su Stambulo „Fenerbahče“, o vėliau, kalbėdamas su „BasketNews.lt“ priminė apie savo kilmę ir prioritetus.

„Žalgiris“ yra Lietuvos komanda. Aš pats esu gimęs Kaune ir kai „Žalgiris“ tokiose svarbiose rungtynėse konkuruoja su geriausia Turkijos komanda, yra didelis noras, kad laimėtų jie. Man žalią kepurėlę užsidėti ne gėda“, – rašė jis.

Trintis tarp fanų ir klubo vadovybės tęsiasi jau kurį laiką. Žiemą sirgaliai prie klubo ofiso netgi buvo atnešę gedulo vainiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)