Trečiadienio vakarą „Chimki“ namuose 86:94 nusileido Krasnojarsko „Jenisej“ krepšininkams ir prarado galimybę turnyro lentelėje iš trečiosios pakilti į antrąją poziciją.

Tai reiškia, kad potencialioje pusfinalio akistatoje su Kazanės UNIKS R. Kurtinaičio auklėtiniai aikštės panašumo nebeturės.

Apmaudžiausia R. Kurtinaičiui tai, kad „Chimki“ pralaimėjo komandai, nebeturinčiai jokių vilčių patekti į atkrintamąsias varžybas – „Jenisej“ turnyro lentelėje užima 9-ąją poziciją.

Ir karčių žodžių savo auklėtiniu adresu lietuvis po rungtynių negailėjo.

„Sveikinu „Jenisej“ komandą su pergale. Jie šaunuoliai ir kovojo iki pabaigos. D'Angelo Harrisonas, manau, sužaidė geriausią savo karjeros mačą (amerikietis pelnė 34 taškus, – red. past.), tačiau mes patys jam leidome tai padaryti.

Aš nepatenkintas mūsų komanda, žaidėju požiūriu į reikalą. Ne vieną kartą sakiau, kad mes neturime nesvarbių rungtynių, nepaisant to, antri ar treti esame. Jeigu tu dirbi, tu turi sąžiningai atlikti darbą. Šiandien nebuvo nei komandinės dvasios, nei noro, nei gėdos jausmo prieš krepšinio bendruomenę“, – nusivylęs kalbėjo 58-erių kaunietis.

Anot jo, „Chimki“ pritrūko dėl persišaldymo negalėjusio žaisti latvio Janio Timmos. Puolėją kitiems savo žaidėjams R. Kurtinaitis pristato kaip tikro kovotojo pavyzdį.

„Mums reikia kuo greičiau tvarkytis, reikia susiimti ir rengtis atkrintamųjų varžybų serijai. Faktas, kad mums pritrūko Timmos, kuris komandai yra labai svarbus ir tapo savotišku X-faktoriumi. Jis ne vienas rungtynes ištempė savo latvišku charakteriu, savo noru uždegti visus kitus žaidėjus. O šiandien tokio krepšininko aikštelėje nemačiau. Noriu atsiprašyti žiūrovų, kurie mus labai gerai palaikė“, – konstatavo R. Kurtinaitis.

Didžiąją dvikovos dalį žingsneliu priekyje buvę šeimininkai subyrėjo gynyboje ketvirtame kėlinyje, per kurį praleido net 31 tašką.

„Chimki“ varžovai ketvirtfinalyje dėl įtemptos situacijos turnyro lentelės viduryje paaiškės tik po paskutiniojo turo – žaisti gali tekti tiek su Sankt Peterburgo „Zenit“, tiek su „Astana“, tiek su Talino „Kalev“.

Primename, kad kelialapį į Eurolygą pelnys VTB lygos čempionai arba finalininkai, jei titulą apgins ilgalaikę licenciją turinti Maskvos CSKA, kuri jau užsitikrino reguliaraus sezono nugalėtojos laurus (22/4).

Tiesa, Eurolyga dar nepaskelbė, kam atiteks likęs vienintelis vardinis kvietimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)