Šį kartą ji vyko Ukmergėje ir didžiausias dėmesys buvo skiriamas individualių technikos įgūdžių taikymui grupiniuose puolimo veiksmuose, gynybai ir kovai dėl atšokusio kamuolio.

Taip pat projekto dalyviai tobulino specialias situacijas, kai kamuolys yra išsimetamas iš šono bei ankstyvam puolimui 3×3 ir 4×4 per visą salę.

„Vaikinai tikrai įsiklauso į pastabas, aišku per dvi treniruotes sudėtinga išmokyti, bet jie yra teisingame kelyje. Jeigu bent vienas-du pasiims po 2-3 mintis, tai jau bus neblogas pasiekimas.

Manau, kad tai yra labai pozityvus ir teigiamas projektas. Jis tikrai duos naudos, nes suteikiamas didelis dėmesys jauniesiems krepšininkams, kurie ruošiasi U16 čempionatui.

Taip pat ir treneriams tai yra geras iššūkis iš vyrų krepšinio grįžti prie jaunimo ir perteikti savo mintis“, – sakė „Šilutės“ ekipos vyr. treneris Laimonas Eglinskas.

Ne vienoje projekto stovykloje viešėjęs Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyr. treneris Mantas Šernius teigė, kad šis projektas – puikus indikatorius įvertinti merginų pastangas ir pažangą.

„Čia yra neabejotina nauda joms, kas 2-3 mėnesius susitikti iki pirmos oficialios rinktinės, pajausti viena kitą, pažinti geriau. Treneriai mato vienos ar kitos žaidėjos progresą į gerą ar į blogą pusę, mes galime jas kontroliuoti, duoti patarimus, stebėti kaip reaguoja.

Labai akivaizdžiai matosi, kurios krepšininkės įdeda darbo grįžusios namo, kurios šiek tiek patingi. Vėliau, priimant sprendimą ar jos bus rinktinės krepšininkės ar ne, tai turės didelę įtaką“, – teigė Mantas Šernius.

Prie projekto trenerių štabo prisijungęs Lietuvos jaunių (U18) vaikinų rinktinės vyr. treneris Tomas Gaidamavičius džiaugėsi vaikinų motyvacija ir noru.

„Jie labai imlūs, jauni, labai stengiasi. Man patiko tai, kad visi labai motyvuoti, tai yra labai gerai. Turime tikrai nemažai talentų ir tas darbas tikrai nenuvylė.

Man patinka, kad ateini, sakai ką daryti ir jie stengiasi, yra motyvuoti, nereikia papildomai jų „stumti“. Mes tikrai sparčiai, dideliais žingsniais judame į priekį ties tobulėjimu, visomis stovyklomis.

Čia yra išskirtinės sąlygos, bazės geros. Vaikinams lieka tik ateiti ir sportuoti“, – pasakojo Tomas Gaidamavičius.

Paskutinė projekto stovykla bus surengta birželio 16-18 dienomis Kaune, po jos paaiškės merginų ir vaikinų rinktinių sudėtys, kurios dalyvaus tarptautiniame Ramūno Šiškausko taurės turnyre.

„Talentų karta“ – ilgalaikis projektas. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai.

Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus. Tradiciškai projektą vainikuos tarptautinis Ramūno Šiškausko vardo turnyras, kuris birželio 19-21 dienomis vyks Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)