„Mačas nebuvo gražus, bet tai – normalu. Prastai pataikėme, bet gerai gynėmės, išlaikėme aukštą atletiškumo lygį. Iš pradžių šiek tiek atsilikome, po to padarėme kelias korekcijas. Gynyboje žaidėme panašiai, gal tik pavyko sėkmingiau užpulti, pataikyti kelis tritaškius, ir tai mums suteikė pranašumą“, – po pergalės 66:57 kalbėjo Luigi Datome.

Italas šiame susitikime nebuvo toks rezultatyvus kaip antrajame mače. Tačiau 8 taškus pelnęs puolėjas dar atkovojo 7 kamuolius, iš kurių 4 – puolime. Iš viso „Fenerbahče“ po kauniečių krepšiu sugriebė net 16 kamuolių, tuo susikurdami sau papildomas galimybes atakai.

„Antrame mače „Žalgiris“ žaidė tikrai gerai, žinome jų galimybes. Taip pat žinojome, kad patys galime žaisti geriau. Prieš šį mačą numanėme, kad bus sunku, tačiau, nepaisant atmosferos, kuri buvo tikrai nuostabi, mums pavyko laimėti. Dabar jau mintimis žengiame į ketvirtąjį mačą“, – sakė L. Datome.

„Raktas į pergalę buvo gynyba. „Žalgiris“ yra puiki komanda, Kaune sunku laimėti. Bet antroje dalyje mes jiems leidome pelnyti tik 23 taškus.

Žaidėme kietai, atkovojome daug kamuolių puolime. Toks buvo mūsų planas ir jis pasiteisino. Ketvirtosios rungtynės bus tokios pačios kaip ir šis mačas. Žinome, kad jie kovos iki galo, o mes stengsimės užbaigti seriją čia“, – savo ryžto neslėpė Bobby Dixonas (Ali Muhammedas).

„Žalgiris“ yra labai pavojinga komanda. Bet jei jau turime galimybę užbaigti seriją poryt, žinoma, mes norime ją išnaudoti“, – pritarė L. Datome.

Italas taip pat pagyrė „Žalgirį“ už duoklę savo istorijai. Žaidėjas nusišypsojo paklaustas, ar atsimena 1999 metų Eurolygos čempionus, kurie prabėgus lygiai 20 metų buvo pagerbti „Žalgirio“ arenoje per rungtynių pertrauką.

„Nelabai ką atsimenu iš tų laikų, bet pažįstu Mindaugą Žukauską, su kuriuo žaidžiau Sienos „Montepaschi“ klube. Netgi pavyko su juo pasisveikinti arenoje. Taip pat pamenu Tyusą Edney: kai buvau vaikas, jis buvo vienas mėgstamiausių mano žaidėjų. Man tuo metu buvo 12 metų, nedaug tada žiūrėjau krepšinio. Bet tai yra Eurolygos istorija, žaviuosi, kad komanda parodė pagarbą šiems žaidėjams“, – kalbėjo L. Datome.

Interviu su pačiu T. Edney galite rasti čia.

Ketvirtoji serijos akistata laukia ketvirtadienį, nuo 20 val. Prireikus penktųjų rungtynių, jos būtų žaidžiamos balandžio 30 d. Stambule.

Primename, kad praėjusią savaitę Stambule ketvirtfinalis startavo „Fenerbahče“ pergale 76:43, kauniečiai pasiekė revanšą rezultatu 82:80.

Reguliariajame Eurolygos sezone Turkijos čempionai buvo stipriausia komanda (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

1999 metų Eurolygos čempionų pagerbimas „Žalgirio“ arenoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)