Antrame kėlinyje šeimininkai kelis kartus pirmavo 9 taškų skirtumu, o atėjus pertraukai tebeturėjo 3 taškų rezervą. Tačiau antroje susitikimo dalyje „Fenerbahče“ buvo pranašesnė 35:23 ir persvėrė ketvirtfinalio serijos santykį savo naudai (2-1).

Š. Jasikevičius nebuvo sužavėtas ir pirmąja mačo dalimi.

„Gaila, kad praleidome gerą šansą. Manau, abi komandos sužaidė prastas rungtynes“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Eurolygos vicečempionai nekaip atakavo iš visų distancijų (44 proc. dvitaškių, 29 proc. tritaškių), bet turėjo apsčiai progų kartoti metimus – puolime Željko Obradovičiaus auklėtiniai sugriebė net 16 atšokusių kamuolių.

„Tai – labai skaudi statistika. Sunku pasakyti, kodėl ji tokia, reikia žiūrėti įrašą. Kartais kamuolys gali nukristi į rankas, bet galėjo būti ir varžovai neatitveriami nuo krepšio“, – svarstė „Žalgirio“ vairininkas.

Vis dėlto šįkart jis buvo linkęs apie puolimą kalbėti daugiau nei apie gynybą.

„Buvo daug neparuoštų atakų, įžaidėjai buvo išmušti iš vėžių. Manau, kai kuriose situacijose patys dėl to buvome kalti, nes gal keturias minutės pertraukėles sudeginome tarsi nesupratę, ką treneris ką tik ant lentos nubraižė. Ir pirma rungtynių pusė man nepatiko: nors pirmavome, buvo daug klaidų, bandėme per greitai išspręsti reikalus, visada naudojome pirmą derinio opciją. Žaidėme be kantrybės. Momentais pritrūko ir pataikymo: žaidžiant prieš „Fenerbahče“ reikia įmesti nedengiamiems, nes daug tokių progų nesusikursi.

Skaičiai rodo, kad žaidimas atakuojant labai svarbus, ir jei gerų išpuolių nebus daugiau, šią seriją bus labai sunku laimėti“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Specialistas pripažino, jog jokių teigiamų impulsų nedavė bandymai ieškoti mažiau pridengtų vietų oponentų gynyboje keičiant žaidėjus.

Per pirmą kėlinį 7 taškus surinkęs Thomasas Walkupas vėliau nepelnė nė vieno, Leo Westermannas pataikė tik vieną tritaškį, Deonas Thompsonas tenkinosi 2 taškais.


Vienintelis Nate'as Woltersas nuo pradžios iki pabaigos užtikrintai jaukė „Fenerbahče“ gynybą ir surinko 15 taškų.

„Nate'o žaidimas labai svarbus prieš agresyvias varžovų gynybos sistemas, kai jie visi keičiasi dengiamais. Reikia, kad Nate'as, Th. Walkupas, Marius Grigonis daug veržtųsi. Toks žaidimas vienas prieš vieną buvo vienas pergalės Stambule faktorių, davęs labai daug naudos. Šiandien to buvo mažiau – per mažai“, – lygino Š. Jasikevičius.

Ypač nesėkmingai į rungtynes įsitraukė Antanas Kavaliauskas, kuriam būnant aikštėje „Fenerbahče“ pelnė 13 taškų daugiau nei „Žalgiris“.

„Manau, žaidimas su Antanu nelabai klijavosi. Deja, Brandonas Daviesas prisirinko pražangų, D. Thompsonas nebebuvo toks geras kaip Stambule.

Galbūt mums reikėjo daugiau visų pagalbos. Tai – rungtynių serija, labai svarbu varžovus kuo nors nustebinti, nors tai ir sunku padaryti. Reikia, kad kažkas vis įneštų daugiau nei iš jo laukė. Šiandien nesuradome tokio žmogaus. Jautėsi, kad Nate'as yra geros formos, gerai ardė gynybą, bet bendrai didele dalimi patys save eliminavome iš kovos“, – komentavo treneris.

O spaudos konferencijoje žurnalisto paklaustas, ar turi pastabų mačo arbitrams, su kuriais ne kartą vėlėsi į emocingas diskusijas, Š. Jasikevičius juokais prašė paskolinti pinigų.

„Kiek klausite apie teisėjus – kaskart galiu pasakyti tą patį. Jei duosi pinigų, prašau, galiu kalbėti“, – baudos vengė „Žalgirio“ strategas.

Apibendrindamas jis kritiškai įvertino visą kauniečių pasirodymą antradienį.

„Deja, krepšinis nebuvo labai geras. Laikėmės dėl savo emocijų ir prasto „Fenerbahče“ pataikymo. Nežaidėme protingai, per mažai galvojome apie tai, kur ir kaip reikia pulti. Patirtis čia taip pat suvaidino savo vaidmenį. Aišku, dar ir tai, jog „Fenerbahče“ nebuvo lengva penkias dienas žiūrėti tą patį praėjusių rungtynių, kurias laimėjome mes, įrašą. Bandėme apie tai įspėti žaidėjus, nepavyko“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.


Rungtynėms registruotas buvo, bet aikštėje vėl nepasirodė praėjusią savaitę į treniruotes grįžęs „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas. „Fenerbahče“ toliau padėti negali Joffrey Lauvergne'as bei dar sezono pradžioje sunkią traumą patyręs Tyleris Ennisas.

Per mačo pertrauką pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje buvo pagerbti 1999-ųjų Eurolygos čempionai, nuo kurių sensacingo triumfo stipriausiame žemyno turnyre prabėgo lygiai 20 metų.

Į šventę atvyko tuometis „Žalgirio“ treneris Jonas Kazlauskas, jo asistentas Algirdas Brazys, fizinio parengimo specialistas Aleksandras Kosauskas, žaidėjai Eurelijus Žukauskas, Mindaugas Žukauskas, Dainius Adomaitis, Saulius Štombergas, Jiri Zidekas, Kęstutis Šeštokas ir Giedrius Gustas. Dar du čempioniškos ekipos nariai – Darius Maskoliūnas ir Tomas Masiulis – dirba dabartiniame klubo trenerių štabe.

Mačą iš pirmos tribūnų eilės stebėjo ir neseniai į Lietuvą grįžęs Memfio „Grizzlies“ atstovas Jonas Valančiūnas, šalia jo įsitaisė vienas garsiausių Lietuvos ledo ritulininkų Dainius Zubrus.

Ketvirtoji serijos akistata laukia ketvirtadienį, nuo 20 val. Prireikus penktųjų rungtynių, jos būtų žaidžiamos balandžio 30 d. Stambule.

Primename, kad praėjusią savaitę Stambule ketvirtfinalis startavo „Fenerbahče“ pergale 76:43, kauniečiai pasiekė revanšą rezultatu 82:80.

Reguliariajame Eurolygos sezone Turkijos čempionai buvo stipriausia komanda (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

1999 metų Eurolygos čempionų pagerbimas „Žalgirio“ arenoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)