Tačiau kritusi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ forma suteikė „Juventus“ ekipai vilčių aplenkti varžovus ir reguliarųjį sezoną baigti penktiems.

Pirmas žingsnis tikslo link turi būti žengtas jau šeštadienio vakarą, kai „Juventus“ išvykoje žais su Kėdainių „Nevėžiu“. Rungtynės prasidės 17 val.

Tai bus vienos iš dvejų „Betsafe–LKL“ rungtynių šeštadienio vakarą. Kitame susitikime Alytaus „Dzūkija“ priims „Pieno žvaigždes“ – šis susitikimas nuo 17 val. tiesiogiai transliuojamas per BTV televiziją.

„Juventus“ žais su paskutinę vietą čempionate užimančiu „Nevėžiu“. Tačiau varžovų nurašyti nesirengia. Juolab kad „Nevėžis“ savaitės viduryje Vilniuje pateikė staigmeną įveikdamas Vilniaus „Rytą“.

„Tai nėra gerai – dabar „Rytas“ krenta ant mūsų, – LKL.lt sakė „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas, kurio komandai reguliarųjį sezoną baigus šeštiems, o „Rytui“ – tretiems, šios komandos tarpusavyje žaistų ketvirtfinalyje. – „Nevėžis“ pademonstravo, kad jis nėra nurašytas. Jis turi potencialo ir žaidėjų, kurie dirba kryptingai ir gali nugalėti kad ir tą patį „Rytą“.

Pasak Ž. Urbono, ankstesniais sezonais žaidžiant su čempionato autsaideriu galėdavai būti ramesnis nei šį sezoną.

„Čempionatas šiemet – stipriausias per visą LKL istoriją, – pareiškė Ž. Urbonas. – Pernai sezonas buvo kosminis, visi kalbėjo, kaip sudėtinga, stipru. Šiemet tai jaučiama dar labiau.

Anksčiau paskutinės komandos buvo ryškios autsaiderės, pavyzdžiui, „Mažeikiai“ (2014-2015 m. sezone „Mažeikiai“ pasiekė LKL antirekordą pralaimėję 25 rungtynes iš eilės, – Red.). O dabar „Nevėžis“ nugalėjo „Rytą“, „Šiauliai“ išvykoje pranoko „Pieno žvaigždes“ – tai rodo, kad tikrų autsaiderių nėra“, – teigė Ž. Urbonas.

„Juventus“ dabar žengia šešti ir trimis pergalėmis atsilieka nuo „Pieno žvaigždžių“, prieš kuriuos turi tarpusavio pranašumą. Abiem komandoms liko po penkerias rungtynes reguliariajame sezone.

Atrodytų, šešta vieta uteniškiams sunkiai pasiekiama. Tačiau „Pieno žvaigždės“ įkrito į duobę – pralaimėjo 4 pastarąsias rungtynes, o per pastarąją savaitę jas įveikusios „Šiaulių“ ir „Juventus“ komandos sugebėjo įmesti daugiau nei 100 taškų.

„Viliuosi, kad mūsų komanda ateina į viso sezono brandą, – kalbėdamas apie komandų formą sakė Ž. Urbonas. – Artėja atkrintamosios, reikia pajusti vienas kito petį, suprasti vienam kito žvilgsnį.

Tačiau dabar neturime vilčių pakilti į penktą vietą – mes žiūrime tik į artėjančias rungtynes. Jei skaičiuotume, kas galėtų būti, tai būtų naivu.“

Nors Ž. Urbonas leido suprasti, kad norėtų ketvirtfinalyje išvengti „Ryto“, jis pabrėžė, kad pirmas ketvertas – turtingas ir žemiau turnyro lentelėje esančioms komandoms „sudėtinga tokius raumenis iš karto demonstruoti“. Tačiau treneris pabrėžė viliantis, kad per sezoną užsiaugino raumenis ir atkrintamosiose bet kuriai komandai kibs į atlapus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)