Šiame sezone abiejų ekipų susidūrimai buvo skirtingi: dvejos dvikovos Klaipėdoje baigėsi „Lietkabelio“ pergalėmis, Panevėžyje lapkritį užtikrintai laimėjo „Neptūnas“, o Karaliaus Mindaugo taurės mažajame finale Nenado Čanako auklėtiniai nepaliko jokių šansų oponentams, taip laimėdami bronzos medalius.

Prieš ketvirtojo rato dvikovą „Lietkabelis“ taip pat pristatė emocingą vaizdo klipą apie prieš tai vykusius keturis susidūrimus su klaipėdiečiais.

Neseku savo pataikymo procentų, neanalizuoju, kur geriau, o kur blogiau pataikau, darau tą patį, ką dariau viso sezono metu.
Paulius Valinskas

Dabar keturis mačus iš eilės laimėjęs „Lietkabelis“ įsitvirtino ketvirtoje vietoje, bet dar turi teorinių šansų pakilti aukščiau – nuo trečios ir antros vietos atsiliekama trimis laimėjimais.

Gerą sportinę formą pastaruoju metu rodo ir Paulius Valinskas, kuris per pastarąsias penkerias rungtynes vidutiniškai įmeta 17,6 taško ir renka po 16 naudingumo balų.

Gynėjas „Lietkabelio“ oficialiai svetainei pasakojo apie būsimą varžovą „Neptūną“, paties sėkmingą pasirodymą ir džiaugsmą dėl Kauno „Žalgirio“ pergalės Eurolygos ketvirtfinalio serijoje prieš Stambulo „Fenerbahce“.

– Išvykus Kyle'ui Weaveriui galima teigti, kad „Neptūnas“ nė kiek nesusilpnėjo?, – kklietkabelis.lt paklausė krepšininko.

– Kiek teko girdėti, kiek skaičiau interviu, jis buvo problema komandos viduje. Dažniausiai komandos, išsprendusios ta problemą, tampa tik vieningesnės. Nemanau, kad „Neptūnas'“ susilpnėjo, turi gerą trenerį, gerus žaidėjus, negalėčiau tikrai pasakyti, kad jie susilpnėjo.

– Kodėl šiame sezone dvikovos su „Neptūnu“ buvo tokios skirtingos?

– Tuo ir įdomus krepšinis, niekada nežinai, kaip kas gali susiklostyti. Mes sužaidėme skirtingas rungtynes, kai lapkritį namuose skaudžiai pralaimėjome, tada sekė kitokios rungtynės Vilniuje, o dar kitokios buvo pastarosios rungtynės Klaipėdoje.

Sunku pasakyti, kodėl taip skirtingai viskas vyksta, bet tikiuosi geriausio varianto artimiausiose rungtynėse Panevėžyje. Analizuosime savo buvusias klaidas ir stengsimės kuo geriau išnaudoti savo potencialą.

– Pastaruoju metu žaidžiate itin sėkmingai. Kas tai lemia?

– Komandoje vis kažkas būna traumuotas, tenka žaisti daugiau minučių, o treneris manimi pasitiki. Jaučiuosi labai gerai, labiau pats savimi pasitikiu, nes jaučiu ir trenerio pasitikėjimą. Pasitikėjimas turbūt yra pats svarbiausias dalykas krepšininkui.

Gaunu daug minučių, mėgaujuosi krepšiniu, stengiuosi kaip įmanoma geriau žaisti ir įrodyti, kad galiu rungtyniauti aukštame lygyje.

– Sezono eigoje jūsų tritaškių pataikymas buvo ir 15, ir 19 procentų, nors turite tikrai taiklią ranką. Kaip manote, kas tai lėmė?

– Niekada nepasižymėjau kaip labai blogai pataikantis krepšininkas. Buvo toks dalykas, kad nepataikiau taip, kaip galėčiau pataikyti.

Neseku savo pataikymo procentų, neanalizuoju, kur geriau, o kur blogiau pataikau, darau tą patį, ką dariau viso sezono metu – tiesiog metu savo metimus ir ateina laikas, kai jie įkrenta. Taip ir yra dabar.

– Prieš „Nevėžį“ 100-ąjį tašką pelnėte jūs, o dvikovoje su „Šiauliais“ – Saulius Kulvietis. Vakariene komandą vaišinsite kartu?

– Reikės susitarti, pas mus skolininkų komandoje yra daug, manau, kad ne problema, susitarsime.

– Du susitikimai iš eilės, kai pelnėte po 101 tašką. Tai lėmė parankios komandos ar tai, jog vienas kitą vis geriau suprantate puolime?

– Šimtą taškų nebus lengva įmesti prieš pirmojo trejeto komandas, bandysime priimti gerus sprendimus puolime, ką ir darėme per pastarąsias dvejas rungtynes. Dabar yra sezono pabaiga, todėl turime parodyti gerą žaidimą, susikalbėjimą aikštelėje.

Ateina lemiamos kovos, todėl džiaugiuosi, kad komanda po truputį suranda savo geriausią žaidimą.

– Paskutinės ketverios rungtynės namuose bus prieš pirmojo trejeto ekipas ir penktoje vietoje esančias „Pieno žvaigždes“. Bus gera repeticija prieš atkrintamąsias LKL kovas?

– Manau, kad paskutinės ketverios rungtynės namuose bus gera repeticija prieš atkrintamąsias, galėsime užsigrūdinti tiek mes, žaidėjai, tiek ir sirgaliai. Tikiuosi, kad būsime geriausios formos.

– Ar pavyko pamatyti „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ rungtynes?

– Pirmos dalies praktiškai nemačiau, bet antrą mačiau visą. Labai džiugu, kad po tokių pirmų rungtynių, kad ir skaudžiai pralaimėjo ir puolime nieko negalėjo padaryti, antrajame mače sugebėjo atsitiesti ir žaidė tikrai įspūdingai tiek puolime, tiek gynyboje.

Buvo gražu žiūrėti, tikiuosi tokį žaidimą pamatyti ir per artėjančias dvejas rungtynes Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)