Ketvirtadienį Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai antrajame ketvirtfinalio mače nustebino „Fenerbahče“ ekipą pergale 82:80.

Tai buvo pirmas kartas po 18 Eurolygos rungtynių iš eilės (šiame ir dar praėjusiame sezone), kai Željko Obradovičiaus auklėtiniai pajuto nesėkmės kartėlį savo žiūrovų akivaizdoje.

Nors turkai pergalės lengvai neatidavė, į įvykius aikštėje jie sureagavo per vėlai. Ketvirtame kėlinyje ėmę naikinti „Žalgirio“ turėtą 17 taškų persvarą, paskutinę minutę jie išlygino rezultatą, bet atsakyti į lemiamą Edgaro Ulanovo dvitaškį nebesugebėjo.

„Fenerbahče“ pakeitė gynybą, visi ėmė keistis dengiamaisiais, gal ir patys energijos pritrūkome pabaigoje. Rungtynes reikėtų užbaigti geriau, bet kad ir kaip ten išėjo, labai labai džiaugiuosi, jog ištraukėme. Praėjusį mačą smarkiai pralaimėjome, todėl galbūt šįkart labiau norėjome pergalės, dėl to ir atsilaikėme. Kartojome sau, kad negalime jų paleisti, ir šiandien jau galbūt mums sekėsi labiau“, – svarstė „Žalgirio“ gynėjas Marius Grigonis.

Tą patį pabrėžė Artūras Milaknis – kauniečiai galbūt šokiravo Eurolygos vicečempionus, bet prieš tai patys patyrė ne mažesnę šoko terapiją, kai antradienį buvo sutriuškinti 43:76. Ir pastaroji davė teigiamų rezultatų.

„Nėra ko slėpti – po pirmų rungtynių, kai šitaip sugriuvome, reikėjo atsitiesti. Reikėjo tiek dėl visų lūkesčių, tiek mūsų pačių pasitikėjimo. Nors nedarėme jokios tragedijos dėl to pralaimėjimo – taktiškai tai nebuvo toks jau blogas tas mačas kaip iš pradžių atrodė. Toliau laikėmės tų pačių sumanymų, tik šįkart ir agresyvumo buvo daugiau, ir pataikymo procentai aukštesni.

Manau, kad šiandien kontroliavome įvykius didžiąją dalį rungtynių ir nusipelnėme pergalės. Visi gulė kovodami dėl kamuolio – taip nusiteikus reikia eiti į aikštę ir kitose rungtynėse“, – samprotavo snaiperis.

Ketvirtadienį rampų šviesoje maudėsi geriausias sezono rungtynes sužaidęs E. Ulanovas (20 taškų, 29 naudingumo balai).

Bet šįkart „Žalgiris“ kažkuo priminė tuos pačius įveiktus grandus. Naudingi buvo ir starto penketo, ir nuo suolo kilę žaidėjai, o „Fenerbahče“ niekad negalėjo būti tikra, iš kur laukti pavojaus.

Iš pradžių turkų baudos aikštelę terorizavo kauniečių priekinė linija, vėliau jų gynybą ėmė tampyti Nate'as Woltersas.

Trečiame kėlinyje, kurio metu „Žalgiris“ rezultatyviai užbaigė 13 iš 16 savo atakų ir pelnė 27 taškus, pagarsėjusi „Fenerbahče“ gynyba buvo tiesiog bejėgė ką nors padaryti.

„Pirma Nate'as patempė, tada man truputį labiau pasisekė, paskui Brandonas Daviesas trūktelėjo. Visi išnaudojome savo šansus, kitaip nei pirmose rungtynėse“, – komentavo M. Grigonis.


„Niekada nekaltiname žaidėjo, jei jis nesužaidžia, jei kažkas nepavyksta. Žinojome, kad „Fenerbahče“, kaip ir visi, dvigubins gynyba prieš mūsų lyderius, todėl treneris prašė visų būti agresyviais, veržtis, provokuoti pražangas“, – ketvirtadienį pasiūlytą ekipos puolimo asorti aiškino A. Milaknis.

Vis dėlto „Fenerbahče“ nebuvo pasyvūs svečių spektaklio žiūrovai, kaip patys žalgiriečiai antradienį, kuomet gavo vietas parteryje, bet ne ant scenos.

Net ir Š. Jasikevičius pripažino – dar kelios minutės, ir Kostas Sloukas, Luigi Datome bei kompanija veikiausiai būtų nuslopinusi ketvirtfinalio serijos intrigą pačiose jos užuomazgose.

Papurtyti elektrošoku Turkijos čempionai dar tą patį vakarą sugebėjo pašokti ant kojų. Nors to nepakako, eilė griežti dantimis prieš kitą akistatą Kaune atėjo būtent jiems.

„Jie žaidė geriau už mus didžiąją rungtynių dalį. Dabar mes turime sužaisti geriau už juos“, – socialiniame tinkle pareiškė L. Datome.


„Žalgirio“ rūbinė tiki, kad „Fenerbahče“ krepšinio vilkai tuščiai nestaugia prieš mėnulį ir į medžioklę Lietuvoje trauks ištroškę kraujo.

Bet ji taip pat jau įsitikino, jog priešininkas – pažeidžiamas.

„Toliau bus tik įdomiau. Manau, jie vertins situaciją, keis taktiką. Laukia ilga serija. Dabar – jau namuose. Tikiuosi, Kaune kaip visada mus palaikys žmonės ir bus mums kaip šeštas žaidėjas, dėl kurio turėsime pranašumą“, – vylėsi M. Grigonis.

„Neneigsime, kad grįžus į Kauną su dviem pralaimėjimais būtų buvę sunku kažko tikėtis. Norint keliauti toliau, visada būtina laimėti ir išvykoje. Labai džiugu, kad tai padarėme. Kauno ir visos Lietuvos žmonės nusipelnė išvysti dar mažiausiai dvejas labai geros kokybės rungtynes. Manau, mūsų fanai užkurs ne ką prastesnį pragarą nei buvo čia“, – pridūrė A. Milaknis.

Po dviejų pasimatymų Stambule serija į Kauną persikels iškart po Velykų – kitą antradienį rungtynės prasidės 20 val.

Primename, kad pirmą dvikovą prieš dvi dienas „Fenerbahče“ laimėjo 76:43.

Reguliariajame Eurolygos sezone Turkijos čempionai buvo stipriausia komanda (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)