Eurolygos ketvirtfinalio serijoje 1-0 į priekį išsiveržusi „Fenerbahče“ visiškai dominavo pirmame mače, bet po pirmųjų rungtynių vaizdo įrašo peržiūros Š. Jasikevičiaus nuotaika kiek pasitaisė.

Trečiadienį prieš vakarinę komandos treniruotę Stambule specialistas tvirtino, jog taktine prasme žaidimas nebuvo itin prastas, bet žalgiriečiai per stipriai atsiliko nuo varžovų atletiškumu, kovingumu bei taiklumu.

„Galbūt kai kuriose situacijose ir apskritai mūsų žaidimas buvo geresnis nei atrodė. Bet įsitikinome, kaip smarkiai nusileidome fizinio kontakto lygiu. Kartais tiesiog galėjome stipriau pasistumdyti su varžovais, ir tai mane labai nuvylė. Galbūt užsigalvojome apie kažką kito vietoje to, kad eitume ir griūdami kovotume dėl kiekvieno kamuolio.

Susikūrėme tikrai neblogų situacijų, bet paprasčiausiai nieko neužbaigėme – nei aplink krepšį, nei iš toli. Gynyba irgi nebuvo labai bloga, bet 23 klaidos, kamuolio neįvedimas į baudos aikštelę, nenubaudimas ten, kur galima, pakišo koją“, – samprotavo Kauno ekipos vairininkas.

Jo auklėtinių repeticija prieš antrąją serijos dvikovą Stambule vyko triukšmingoje kaimynystėje. Greta esančioje mažojoje „Ulker Sports“ arenos salėje pliekėsi nesutaikomų Turkijos didmiesčio priešininkų – „Fenerbahče“ ir „Bešiktaš“ klubų – moterų krepšinio komandos, kovojančios nacionalinių pirmenybių atrankos varžybose.

Šeimininkės ir čia buvo visa galva stipresnės, laimėjusios 105:80.

Tačiau Š. Jasikevičius teigia, jog antrą kartą panašaus likimo „Žalgiris“ gali išvengti, jei tik pasitelks į ketvirtfinalį jį atvedusį charakterį – o būdų kaip įgelti Eurolygos reguliaraus sezono lyderiams esą pakanka.

– Kiek matote niuansų, kuriuos reikėtų koreguoti taktikoje antrajame serijos mače? – Krepšinis.lt paklausė Š. Jasikevičiaus

– Sunku pasakyti. Nenoriu visko atskleisti, nes visi klauso. Jei atvirai, ne per daugiausiai.

– Kaip „Fenerbahče“ pavyko atkirsti jūsų įžaidėjus nuo vidurio puolėjų?

– Jie – tikrai gerai besiginanti komanda, net kalbos nėra. Bet labai daug ką mes patys padarėme prieš save.

– Priekaištai dėl fizinio kontakto stokos pirmiausia nukreipti priekinei linijai?

– Ne, visai komandai. Manau, mes paprasčiausiai galėjo daugiau ir protingiau stumdytis. Jei stumdavome, darydavome tai labai akivaizdžiai, dviem rankomis. Tokiems patyrusiems teisėjams labai lengva pamatyti tokius judesius. Turime būti protingesni. Kartu reikia palikti viską aikštėje, kovoti dėl kiekvieno centimetro, kuo mažiau žiūrėti į statistiką.

– Ar galima pirmą blyną aiškinti nervais ketvirtfinalio starte?

– Turime jauną komandą, tad natūralu, kad tų nervų, dvejonių galėjome tikėtis. Tačiau 23 klaidos, pramesti metimai – truputį per daug. Ypač turint omenyje, su kuo žaidžiame. „Fenerbahče“ tokios rungtynės įprastos. Vis dėlto pasigedau kovos, bandymo dominuoti prieš tiesioginį varžovą.

– Tai, kad „Fenerbahče“ užtikrintai laimėjo net tuomet, kai neblizgėjo įprasti lyderiai Kostas Sloukas ir Janas Vesely, gąsdina?

– Ne. Manau, mūsų gynyba buvo visai normali, oponentai pataikė sunkių metimų. Reikia susitvarkyti galvas ir mūsų puolimą.

– Reguliaraus sezono pabaigoje „Žalgiris“ turėjo virtinę „mažųjų finalų“, kuriose kovėsi dėl patekimo į atkrintamąsias. Kiek šita patirtis gali praversti dabar?

– Ši komanda turi charakterį, vyrai – tvirti, ir tai jie įrodė ne tik man, bet ir jums visiems. Reikia atsitiesti. Matėme, kaip ir kur galime juos nubausti. Tikrai turime pranašumų. Reikia pasakyti, kad tiek daug jų prieš „Fenerbahče“ turime pirmą sykį. Tačiau reikia juos išnaudoti.

Pralaimėjimas pirmose rungtynėse antradienį 43:76 pakoregavo virtinę kauniečiams nemalonių rekordų.

Tai buvo pats nerezultatyviausias mačas klubui modernios Eurolygos istorijoje. Visoje lygoje atkrintamosiose varžybose mažiau taškų šiame amžiuje buvo pelniusi tik Sienos „Montepaschi“ (Italija), 2011 metais kapituliavusi prieš Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) 41:89.

Varganiausias „Žalgirio“ istorijoje ir bendrai surinktų naudingumo balų skaičius – 27.

Savo ruožtu, „Fenerbahče“ ekipai 43 praleisti taškai – geriausias visų laikų rezultatas, o pergalė 33 taškų skirtumu – didžiausia atkrintamosiose varžybose.

Apskritai nuo 2000-ųjų šioje varžybų stadijoje buvo tik dvejos rungtynes, pasibaigusios dar labiau triuškinančia vienos komandos persvara: jau minėtas mačas tarp „Olympiakos“ ir „Montepaschi“ bei 2005 metų Vitorijos „Tau Ceramica“ (Ispanija) pergalė prieš Trevizo „Benetton“ (Italija) 98:59.

Ir iš viso tik keturios komandos, įskaitant „Žalgirį“, atkrintamųjų dvikovą yra pralaimėjusios 30 taškų ar didesniu skirtumu.

Antroji ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių dvikova su „Fenerbahče“ laukia ketvirtadienį, nuo 20.45 val. Į Kauną kova persikels iškart po Velykų – kitą antradienį.

Primename, kad reguliariajame sezone Turkijos čempionai buvo stipriausia komanda (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)