76:43 pirmąjį Eurolygos ketvirtfinalio mačą laimėję turkai laukia atsakomojo varžovų ėjimo.

Apie tai „Fenerbahče“ vairininkas kalbėjo po trečiadienio treniruotės „Ulker Sports“ arenoje.

– Kokia buvo jūsų pagrindinė žinutė žaidėjams po tokios įspūdingos pergalės? – paklausėme Ž. Obradovičiaus

– Paraginau ją iškart pamiršti. Žinau visų „Žalgirio“ komandos atstovų charakterius, pradedant nuo trenerio Šarūno. Taigi, laukia visiškai kitokios rungtynės, ir visai nebesvarbu, kas vyko pirmame mače.

– Ar laukiate kokių nors konkrečių permainų „Žalgirio“ žaidime?

– Daug kas bus kitaip, esu tuo visiškai tikras. Kas būtent? Pamatysite rytoj.

– Kaip svarbu jums bus vėl nutraukyti ryšius tarp kauniečių gynėjų ir aukštaūgių?

– O, tai galioja kiekvienoms rungtynėms, nieko naujo. Bet aš negalvoju apie atskirus žaidėjus. Mes turime rūpintis, kaip kovoti su „Žalgiriu“ kaip komanda. Nes jie tikrai žino, kaip žaisti.

Apskritai visi mano žodžiai, pasakyti prieš ketvirtfinalio pradžią, lieka galioti. Mano nuomonė apie „Žalgirį“ nepasikeitė. Tai – puiki komanda, kuriai netrūksta kokybės. Žinau, kad ji sureaguos į pralaimėjimą.

– Etatiniai „Fenerbahče“ lyderiai Kostas Sloukas ir Janas Vesely antradienį neblizgėjo, bet į priekį žengė kiti žaidėjai. Didžiuojatės savo atsarginiais?

– Žinoma, aš tikiu savo žaidėjais, neabejoju, kad turime „gilią“ sudėtį. Kartais pavyksta geriau, kartais prasčiau, bet toks krepšinis, toks visas gyvenimas.

– Kaip J. Vesely jaučiasi po pirmų rungtynių sugrįžus į rikiuotę po traumos?

– Janas trokšte trokšta padėti komandai, nors jam ir nėra lengva. Jis dalyvavo tik dviejose treniruotėse, natūralu, kad jam reikia laiko. Aš nesitikėjau, kad vakar laikysiu jį aikštėje tas dešimt minučių. Sakau tai atvirai. Bet Janas visada nori žaisti, kad ir kokios būklės bebūtų, ir už tai esu jam dėkingas.

– Daug rekordų buvo perrašyti serijos starte. Regis, „Žalgirio“ puolimą buvote išstudijavę iki mažiausių smulkmenų?

– Vieni kitus mes pažįstame labai gerai. Manau, žalgiriečiai irgi buvo mus išnarstę. Abiejų komandų pasiruošimas veikiausiai buvo labai panašus, negali čia būti daug paslapčių. Žaidėme tarpusavyje reguliaraus sezono metu, žaidėjai nepasikeitė, strategijos – taip pat daugiau mažiau vienodos.

Pralaimėjimas pirmose rungtynėse antradienį 43:76 pakoregavo virtinę kauniečiams nemalonių rekordų.

Tai buvo pats nerezultatyviausias mačas klubui modernios Eurolygos istorijoje. Visoje lygoje atkrintamosiose varžybose mažiau taškų šiame amžiuje buvo pelniusi tik Sienos „Montepaschi“ (Italija), 2011 metais kapituliavusi prieš Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) 41:89.

Varganiausias „Žalgirio“ istorijoje ir bendrai surinktų naudingumo balų skaičius – 27.

Savo ruožtu, „Fenerbahče“ ekipai 43 praleisti taškai – geriausias visų laikų rezultatas, o pergalė 33 taškų skirtumu – didžiausia atkrintamosiose varžybose.

Apskritai nuo 2000-ųjų šioje varžybų stadijoje buvo tik dvejos rungtynes, pasibaigusios dar labiau triuškinančia vienos komandos persvara: jau minėtas mačas tarp „Olympiakos“ ir „Montepaschi“ bei 2005 metų Vitorijos „Tau Ceramica“ (Ispanija) pergalė prieš Trevizo „Benetton“ (Italija) 98:59.

Ir iš viso tik keturios komandos, įskaitant „Žalgirį“, atkrintamųjų dvikovą yra pralaimėjusios 30 taškų ar didesniu skirtumu.

Antroji ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių dvikova su „Fenerbahče“ laukia ketvirtadienį, nuo 20.45 val. Į Kauną kova persikels iškart po Velykų – kitą antradienį.

Primename, kad reguliariajame sezone Turkijos čempionai buvo stipriausia komanda (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)