Pirmose ketvirtfinalio rungtynėse Stambulo „Fenerbahče“ nugalėjo „Žalgirį“ 76:43. Kai kurie faktai verti istorijos įrašų. Tai didžiausia „Fnerbahče“ pergalė Eurolygos atkrintamosiose varžybose ir ketvirta visų laikų didžiausia pagal skirtumą Eurolygoje. „Žalgiris“ užfiksavo klubo rezultatyvumo antirekordą turnyre. Iki šiol jis buvo 50 taškų.

43 taškai yra antras prasčiausias rezultatas Eurolygos atkrintamosiose varžybose – 2010-2011 metų sezone Sienos „Montepaschi“ pirmosiose atkrintamosiose rungtynėse su Pirėjo „Olympiakos“ pelnė 41 tašką.

„Skirtumas neturi reikšmės, svarbu, kad serijoje pirmaujame 1-0. Sakiau žaidėjams, kad skirtumas gali būti 1, 11 ar 20 taškų, ir tai vis tiek bus tik 1-0 serijoje. Turime pamiršti šią dvikovą ir pasiruošti ketvirtadieniui, nes „Žalgiris“ žais visiškai kitokias rungtynes.

Tikiu, kad žaidėme labai gerai gynyboje. Gynyba atrišo mums rankas puolime. Nepaisant to, norėčiau, kad geriau žaistume puolime. Tiesa, kad turėjome daug gerų galimybių mesti tritaškius“, – kalbėjo po pergalės Ž. Obradovičius.

„Fenerbahče“ strategas pasveikino savo žaidėjus ir sirgalius bei užsiminė, kodėl naudojosi visu atsarginių suolu: „Taip, mes naudojomės visais žaidėjais, bet jei matėte, Jasikevičius darė tą patį. Jei pirmauji, viskas yra daug lengviau. Akivaizdu, kad žaidžiant taip dažnai reikia rūpintis, jog žaidėjai turėtų šviežią galvą ir lengvas kojas, jei tik tai įmanoma“.

Daugiausiai bėdų „Žalgiriui“ pridarė ne „Fenerbahče“ lyderiai Janas Vesely (žaidė 200-ąsias rungtynes Eurolygoje) ir Kostas Sloukas, kurie kartu surinko vos 4 taškus, bet serbų Marko Guduričiaus ir Nikolos Kaliničiaus tandemas. Abu surinko 29 iš visų komandos 76 taškų.

„Žinoma, kad nesitikėjome, kad bus toks skirtumas, tačiau žaidėme kietai ir agresyviai, taip, kaip ir visuomet žaidžiame. Galime laukti jų atsako, bet eisime į aikštę ir žaisime dar geriau. Turime būti pasirengę ir pamiršti šias rungtynes“, – teigė M. Guduričius.

Jam pritarė N. Kaliničius: „Pradėjome su gera energija, greičiu ir motyvacija. Pirmosios rungtynės – jau istorija, laukiame kitų. Bus sunku, nes varžovai paruoš kažką visiškai skirtingo, todėl turime būti pasirengę“.

Kitas rungtynes komandos žais Stambule ketvirtadienį, praėjus 48 valandoms nuo pirmosios dvikovos, o paskui ketvirtfinalio serija kelsis į Kauną, kur trečias mačas numatytas balandžio 23 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)