Po triuškinančios nesėkmės Ispanijoje 89:75, vokiečiai namuose prieš Valensijos „Basket“ atsigriebė per pratęsimą iškovota pergale 95:92. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 17 taškų įmetęs Rokas Giedraitis.

„Tai buvo labai geros rungtynės. Žaidėme su intensyvumu ir viltimi. Šįkart daug geriau kovojome dėl kamuolių, tačiau varžovai pataikė net 14 tritaškių iš 30. Jų gretose iš toli meta visi, net vidurio puolėjai Bojanas Dubljevičius ir Willas Thomasas“, – kalbėjo A.G. Renesesas.

Pirmadienį klubai Valensijoje stos į lemiamą trečiąjį mūšį. Jį laimėjusi ekipa iškovos teisę kitą sezoną varžytis Eurolygoje, tačiau A.G. Renesesas nenori, kad jo auklėtiniai galvotų apie pergalę.

„Kai pralaimi pirmąjį susitikimą, esi labai laimingas laimėjęs antrąjį. Trečiosios rungtynės bus labai sunkios. Nesijaudinu dėl to, laimėsime ar ne. Tik noriu, kad atiduotume visas jėgas ir kovotume.

Nenoriu daryti savo auklėtiniams spaudimo. Nenoriu, kad jie galvotų apie pergalę. Jie turi galvoti apie tai, kaip sėkmingai apsiginti, atsikovoti kamuolius ir užpulti krepšį. Jei laimėsime – dar geriau, bet tai nėra pagrindinė mano problema.

Dabar esu laimingas, nes namuose mano auklėtiniai kovojo. Tai ir norėjau pamatyti. Net jei būtume pralaimėję, būčiau laimingas, nes kovojome. Pilna arena mėgavosi mūsų žaidimu, o tai buvo nuostabu“, – kalbėjo A.G. Renesesas.

Rungtynes Berlyno „Mercedes-Benz“ arenoje stebėjo 14500 žiūrovų.

Savo auklėtiniais po gražių rungtynių svečiuose džiaugėsi ir pralaimėjusios Valensijos ekipos treneris Jaume Ponsarnau: „Džiaugiuosi, nes komanda atidavė 100 procentų jėgų. Padarėme klaidų, prasčiau kovojome dėl kamuolių, tačiau viso mačo metu stengėmės ir tobulėjome.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)