Praėjusį mėnesį patirtas smegenų sukrėtimas anksčiau laiko užbaigė 28-erių gynybos specialisto sezoną NBA lygoje, tad dabar australas nekantriai laukia Kinijoje vyksiančio pasaulio čempionato.

Žaliojo žemyno atstovai jį pradės H grupėje kartu su Lietuva, Kanada bei Senegalu.

Ir nors pogrupis vadinamas mirtininkų, panašu, kad australai turi gerokai toliau siekiančių planų.

„Nuo pat praėjusių Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių kalbamės tarpusavyje, koks svarbus bus ateinantis pasaulio čempionatas ir Tokijo olimpiada. Praėjusio tarpsezonio metu buvome susirinkę, aptarėme būsimą pasiruošimą, diskutavome, ką reikės padaryti, kad pasiektume tai, ko norime – o tai yra aukso medaliai“, – dėstė M. Dellavedova.

2016 metais Rio de Žaneire jis buvo vienas tų, kuriems per plauką nepavyko perrašyti Australijos krepšinio istorijos.

Dar niekad medalių pasaulinio lygio varžybose neiškovoję „boomeriai“ Brazilijoje ketvirtfinalyje 90:64 sumaitojo Lietuvą, bet rungtynėse dėl bronzos vienu tašku nusileido Ispanijai.

Dabar Australija į tarptautinę areną gali žengti dar stipresnė. Teoriškai latvių kilmės treneris Andrejus Lemanis visą rinktinės sudėtį gali sukomplektuoti vien iš NBA žaidėjų. Tokiu desantu stipriausioje planetos lygoje galėtų pasigirti tik grupės kaimynė Kanada, žinoma, neminint JAV rinktinės.


„Turime daugiau NBA atstovų nei kada nors anksčiau. Bet nereikia pamiršti, kad puikūs krepšininkai rungtyniauja ir Europoje bei Australijoje. Šis pasaulio čempionatas mums bus ypatingas, kažkas tokio, ko dar nesame patyrę. Turime nuostabių lyderių, su kuriais žaisti labai lengva, viskas yra taip, kaip ir turėtų būti“, – savo šalies rinktine žavisi M. Dellavedova.

Pasaulio čempionatas Kinijoje vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 15 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)