Finale kovojama iki dviejų pergalių, o jo nugalėtojas užsitikrins vietą kito sezono Eurolygoje. Pirmąsias rungtynes Ispanijos ekipa namie laimėjo 89:75. Tuomet R. Giedraitis neblizgėjo. Lietuvis pelnė 9 taškus,o tikslą pasiekė tik 3 jo metimai iš 11.

Pirmojoje klubų akistatoje šeimininkai akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais – 42 prieš 24. Tai buvo viena pagrindinių pergalės priežasčių. Beje, iki to mačo turnyre geriau dėl atšokusių kamuolių kovojo „Albatrosai“.

Be to, „Basket“ žaidėjai daug taikliau metė dvitaškius – atitinkamai 64 ir 43 proc. Svečių neišgelbėjo tai, kad jie pataikė 50 proc. tritaškių, o šeimininkai – tik 35 proc.

Nugalėtojams puolėjas Willas Thomasas pelnė 22 taškus, sukaupė 25 naudingumo balus. Šis amerikietis dvigubai viršijo savo rezultatyvumo vidurkį. Pralaimėtojams įžaidėjas Peytonas Siva surinko 17 taškų (5/6 tritaškiai), atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Šio sezono Europos taurės varžybose Valensijos ekipa rungtyniauja įspūdingai – iškovojo 19 pergalių per 21 rungtynes. „Basket“ dabar laimėjo 15 dvikovų iš eilės, o savo aikštėje nesuklupo nė karto per 11 mačų.

Ispanijos krepšininkai užima antrąją vietą turnyre pagal praleistus taškus, tritaškių pataikymą, rečiausiai klysta. Savo ruožtu „Alba“ pelno daugiausia taškų, atlieka daugiausia rezultatyvių perdavimų.

R. Giedraitis šį sezoną Europos fronte vidutiniškai pelno 14,8 taško, atkovoja 4,3 kamuolio, iš trijų taškų zonos atakuoja 40,2 proc. tikslumu, renka 16,2 naudingumo balo. Už legionierių iš Lietuvos Berlyne rezultatyviau rungtyniauja tik P. Siva – vid. 15,3 taško.

Valensijos klubas Europos taurės turnyro finale žaidžia jau šeštąjį kartą – trissyk tapo čempionu. 2010 metais Ispanijos komanda finale rungtyniavo būtent su ALBA. Tada įtikinamai 67:44 nugalėjo Valensijos ekipa.

Jei šį vakarą stipresni bus Berlyno krepšininkai, prireiks trečiojo finalo mūšio. Jis vyktų pirmadienį, balandžio 15 dieną, Valensijoje 21.30 val. Lietuvos laiku.