Prieš pusantros savaitės sostinėje skaudžią nesėkmę patyrę Kazio Maksvyčio auklėtiniai degė noru atsikeršyti: per pirmas 4 min. uostamiesčio atstovai pataikė 5 tritaškius ir nurūko į priekį 19:6.

Antro ketvirčio pradžioje „Neptūno“ persvara pasiekė 18 taškų (33:15), „Rytas“ atsakė spurtu 10:2.

Trečiame kėlinyje šeimininkų nuotaiką apkartino Deivido Gailiaus patirta kojos trauma ir jau tradicinė Kazio Maksvyčio techninė pražanga, bet išlaikyti dviženklį pranašumą tai nesutrukdė.

O akistatos pabaigoje teisėjai už emocijų nevaldymą jau baudė Dainių Adomaitį. Ant parketo grįžęs D. Gailius, sezono rezultatyvumo rekordą pakartojęs Osvaldas Olisevičius ir jaunystę prisiminęs Lorenzo Williamsas nukalė įtikinamą pergalę kartu įrodydami, jog „Neptūnas“ išlieka pavojingas ir be praėjusią savaitę atleisto Kyle'o Weaverio.

Tuo metu „Ryto“ gretose nematomas buvo D. J. Seeley, tepelnęs 2 taškus (0/5 metimų „iš žaidimo“) ir baigęs pasirodymą anksčiau laiko dėl 5 asmeninių pražangų.

Didžiąją sezono dalį komandą puolime tempęs amerikietis dviženklio taškų ar naudingumo balų skaičiaus LKL rungtynėse nesugeba surinkti jau daugiau nei du mėnesius.

Abiejų ekipų sąskaitoje dabar – po 22 pergales ir 7 pralaimėjimus. Išsilygino ir tarpusavio dvikovų bendras rezultatas – 2:2. Tiesa, vilniečiai mačuose su „Neptūnu“ pelnė 6 taškais daugiau nei varžovai.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 22, Osvaldas Olisevičius 18 (8 atk. kam.), Gytis Masiulis 15, Lorenzo Williamsas 12 (8 rez. perd.), Tomas Delininkaitis 10.

„Rytas“: Derekas Needhamas 23 (5 kl.), Eimantas Bendžius 14, Arnas Butkevičius 12 (9 atk. kam.), Artiomas Parachovskis 9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)