Eurolygai oficialiai paskelbus, kad nuo kito sezono komandų skaičius nuo 16 išauga iki 18, automatiškai tapo aišku, kad didėja ir rungtynių skaičius reguliariajame sezone. Jei šiemet jame ekipos sužaidė po 30 rungtynių, nuo kito sezono jų padaugės iki 34.

Apskritai maksimalus rungtynių skaičius, tenkantis Eurolygos komandai (jeigu ji patenka į atkrintamąsias, laimi ketvirtfinalio seriją 3-2 ir vėliau žaidžia finalo ketverte), gali pasiekti net 41.

Ir jeigu tai sumuosime su nacionaliniuose čempionatuose komandoms tenkančiu krūviu, kai kurios Europos ekipos per sezoną turės daugiau rungtynių, nei yra sužaidžiama itin intensyviu grafiku išsiskiriančiame NBA reguliariajame sezone (82).

Pavyzdžiui, Ispanijos čempionate komandai maksimalus tenkančių rungtynių skaičius šį sezoną gali siekti 47 (34 reguliariajame sezone ir 13 atkrintamosiose varžybose), Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) toks skaičius yra lygiai toks pat (36 reguliariajame sezone ir 11 atkrintamosiose varžybose).

Jeigu Ispanijos čempione tampanti komanda nė karto nesuklumpa atkrintamosiose, jai vis tiek tenka sužaisti mažiausiai 42 rungtynes (34+8). Lietuvoje minimalus rungtynių skaičius čempionams siekia 43 (36+7), nepamiršant fakto, kad nuo pastarojo sezono pusfinalio serijose kovojama nebe iki 3, o iki 2 pergalių, o finale žaidžiama nebe iki 4, o iki 3 laimėjimų.

Taigi, per sezoną vien Eurolygoje ir nacionaliniuose čempionatuose, pavyzdžiui, „Real“ ir „Žalgiriui“, gali tekti sužaisti po 88 rungtynes, o pridėjus šalies taurių turnyrus bei Supertaurę (Ispanijoje), šis skaičius netgi perkopia 90.

„Tiesą sakant, tai yra savotiška beprotybė“, – antradienio popietę Madride vykusiame renginyje pareiškė per karjerą šilto ir šalto matęs ispanas.

206 cm ūgio „Real“ simbolis sportbačių po šio sezono ant vinies kabinti dar neketina, bet vis daugiau dėmesio skiria ir kitoms veikloms. Krepšininkas tapo ispanų prekybos tinklo „El Corte Ingles“ reklaminiu veidu – projekte „Big Man“ jis pristatė drabužius, skirtus aukštesniems nei 2 metrų vyrams, sveriantiems daugiau nei 100 kilogramų.

„Neslėpsiu, mane tai gąsdina. Šitoks rungtynių ir kelionių kiekis sportininkams nėra naudingas, mums reikalingas ir poilsis, kurio visai neturime. Visiškai nieko keisto, kad labai stipriai išaugo žaidėjų traumų skaičius – atsiminkite, kas su „Real“ komanda vyko praėjusį sezoną, kai krito vienas žaidėjas po kito („Žalgiris“ šį sezoną irgi susidūrė su didžiule traumų epidemija, – red. past.). Ir situacija tik blogės. Dar prieš naujos visas šias pertvarkas sakėme, kad tai panašu į beprotybę, bet niekas neklausė. Reikia galvoti ir apie žaidėjus“, – savo nuomonę išsakė F. Reyesas.

Kaip pavyzdį jis pasitelkė vieną iš „Real“ lyderių Sergio Llullą, kuris ir vėl patyrė traumą ir, anot F. Reyeso, praleis visą atkrintamųjų varžybų seriją su Atėnų „Panathinaikos“.

„Pavyzdžių toli ieškoti nereikia. Sergio vėl susižeidė, duok Dieve, kad mes įveiktume „Panathinaikos“, tačiau net ir tada nebus aišku, ar jis galės mums padėti finalo ketverte, – kalbėjo „Real“ kapitonas. – Aišku, mes nelabai ką galime pakeisti ir reikia taikytis su situacija, tačiau vien pagalvojus apie krūvį, kuris teks į pasaulio krepšinio čempionatą važiuosiantiems žaidėjams, darosi neramu. Jie poilsio po rinktinių beveik neturės, nes jau po kelių savaičių prasidės tas beprotiškas klubinis sezonas.“

39-erių F. Reyesas teigė, kad, nepaisant visko, profesionalo karjerą planuoja tęsti dar mažiausiai vieną sezoną, o ateityje tikisi pradėti dirbti su jaunimu.

Šį sezoną aukštaūgis ant parketo Eurolygoje jau žaidžia tik epizodiškai – vidutiniškai po 9 min., per kurias pelno po 4,4 taško ir atkovoja po 2,2 kamuolio.

„Real“ komandai Felipe atstovauja nuo 2004-ųjų, per tą laiką jis 2 kartus laimėjo Eurolygą, 6 kartus tapo Ispanijos čempionu, 6 kartus laimėjo šalies Karaliaus taurę, 3 – Supertaurę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)