Kalbėdamas su „La Gazetta dello Sport“, klubo prezidentas itin palankiai atsiliepė apie komandoje sezoną sėkmingai pradėjusį, tačiau šių metų pradžioje sunkią kryžminių raiščių traumą patyrusį Artūrą Gudaitį.

„Tiek Artūras, tiek Calebas Tarczewskis yra puikūs vidurio puolėjai. Čia avykę būdami vaikai, dabar jie yra daugelio Europos klubų dėmesio centre. Ir ne tik. Aš jais didžiuojuosi. Ir mes norime pasilikti savo gretose Gudaitį, sulaikydami jį nuo kelionės į Klivlandą šią vasarą“, – pažymėjo italas.

Paklaustas, kaip vertina faktą, jog į Eurolygos atkrintamąsias pateko ne Milano klubas, o mažesnį biudžetą turintis Kauno „Žalgiris“, L. Proli pateikė įdomų atsakymą.

„Žalgiris“ buvo geresnis už mus. Nors, tiesą sakant, nėra paprasta kalbėti apie biudžetus dėl skirtingų mokesčių ir skirtingų kai kurių išlaidų interpretacijų. Mūsų biudžetas atskaičius mokesčius yra 7 mln. eurų, o tokia suma tarp Eurolygos komandų yra maždaug per vidurį“, – kalbėjo klubo vadovas.

Savo ruožtu „Žalgiris“ prieš šį sezoną deklaravo, kad klubo biudžetas yra 10,7 mln. eurų, iš kurių daugiau nei 7 mln. išleidžiami krepšininkų algoms.

Paklaustas, kaip vertina klubo pasirodymą Eurolygoje, L. Proli tvirtino, kad pasiekimai yra „patenkinami“. Anot jo, sezonas buvo geresnis nei praėjęs, nes komanda iki paskutinių rungtynių kovojo dėl vietos geriausiųjų aštuntuke, bet duobės sezono metu pasiekti išsikelto tikslo neleido.

Bet kuriuo atveju, L. Proli liko sužavėtas komandos lyderio Mike'o Jameso žaidimu, rezultatyvumu, ir vasarą sieks įsigyti dar vieną, anot jo, „panašaus kalibro“ krepšininką.

Kiek anksčiau skelbta, kad M. Jamesas Milano klube per trejus metus uždirbs beveik 6 mln. JAV dolerių.

Apie Mindaugo Kuzminsko ir į gana neįprastą poziciją komandoje jį pastačiusio trenerio Simone Pianigiani ateitį „Olimpia Armani“ klube prezidentas šį kartą nekalbėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)