Į priekį panevėžiečius vedė sezono rungtynes sužaidęs Donatas Tarolis, kuris per 30 minučių įmetė 20 taškų. Uteniškių negelbėjo net Arvydo Šikšniaus sezono rezultatyvumo rekordas – puolėjas per 32 minutes pelnė 21 tašką.

Prasidėjus antrai susitikimo pusei „Juventus“ dar buvo priekyje 47:46, tačiau svečiai tuomet spurtavo 11:2 ir išsiveržė į priekį 57:49. Ketvirčio gale „Lietkabelis“ dar pridėjo spurtą 15:3 bei pabėgo 72:56.

Lemiamame ketvirtyje Panevėžio klubas tęsė savo dominavimą. Po penkių iš eilės Marko Čakarevičiaus taškų „Lietkabelis“ nutolo 77:58 bei jau nebeleido suabejoti tuo, kuri komanda švęs pergalę.

„Pirmoje mačo pusėje turėjome problemų gynyboje, negalėjome sustabdyti Šikšniaus, bet po pertraukos gynėmės labai gerai, puikiai vienu metu aikštelėje atrodė du vidurio puolėjai“, – po laimėtų rungtynių sakė N. Čanakas.

„Mes kaip „Žalgiris“ turbūt tokie kartais. „Žalgirio“ lygio komanda matyt esame, nes kai laimime geras rungtynes išvykoje, galvojame, kad kaip nors laimėsime ir namuose“, – ironizavo savo auklėtinių nusiteikimu nepatenkintas Žydrūnas Urbonas.

„Yra sotumo ir ramybės jausmas. Mes per ramiai žaidėme, nebuvome alkani ir agresyvūs. Ne visi, bet pas tam tikrus žmones kažkodėl ateina atsipalaidavimas. Čia psichologija, yra problemų“, – pridūrė strategas.

Panevėžiečiai kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 36:22, o iš toli metė 46 proc. taiklumu (6/13), kuomet varžovai – tik 26 proc. taiklumu (6/23).

Nenado Čanako treniruojama ekipa Utenoje vertėsi be rankos traumą patyrusio Jamaro Wilsono, blauzdą susižeidusio Simo Jasaičio ir sunegalavusio Sauliaus Kulviečio.

„Juventus“: Arvydas Šikšnius 21, Kenny Gainesas 13 (4/11 metimai), Dovis Bičkauskis 10 (6 rez. perd.).

„Lietkabelis“: Donatas Tarolis 20 (23 n.b), Ikenna Iroegbu 19 (6 rez. perd.), Paulius Valinskas 18, Marko Čakarevičius 13 (7 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)