Dainiaus Adomaičio auklėtiniai įrodė savo pranašumą 92:69 (22:17, 24:23, 24:13, 22:16).

Lemiamą žingsnį link pergalės „Rytas“ dėjo iškart po pertraukos – nesportinę Dominyko Domarko pražangą dviem baudų metimais ir tritaškiu pavertę sostinės krepšininkai iš pradžių atitrūko 15 (55:40), o pratęsę sėkmingą atkarpą – ir 21 (63:42) taško pranašumu.

Paskutiniame kėlinyje taikliais metimais keitėsi abi komandos, tačiau didesnės įtakos mačo baigčiai tai neturėjo.

Vilniečius į pergalę vedė naudingiausias sezono rungtynes sužaidęs ir 20 taškų pelnęs komandos naujokas Derekas Needhamas, taip pat atlikęs ir 9 rezultatyvius perdavimus bei sukaupęs 31 naudingumo balą.

Amerikiečiui gerai talkino rezultatyviausią sezono pasirodymą surengęs bei 22 taškus surinkęs Martynas Echodas. Aukštaūgio sąskaitoje – 28 naudingumo balai.

Atsiminti šią dvikovą turėtų ir „Dzūkijos“ krašto puolėjas Artūras Jomantas, mat Vilniuje jis pelnė savo 4000-ąjį tašką per visą karjerą Lietuvos čempionate. Simboliška – jubiliejiniai taškai buvo pelnyti mieste, kuriame sportininkas su pertraukomis sužaidė dešimt sezonų.

„Rytas“: M. Echodas 22 (6 atk. kam.), D. Needhamas 20 (9 rez. perd, 31 naud. bal.), Artsiomas Parachovskis 16 (9 atk. kam.), Eimantas Bendžius 11 (9 atk. kam.).

„Dzūkija“: Paulius Petrilevičius 15, Egidijus Dimša 11, Keremas Kanteris 9, Martynas Sušinskas ir D. Domarkas po 7.

„Manau, jog tikrai žaidėme su gera energija, galbūt pirmoje pusėje gynyboje padarydami per daug individualių klaidų, – po mačo kalbėjo vilniečių treneris Dainius Adomaitis. – Kažkas nepadėjo žingsnio, kažkas nepaėmė kamuolio, tai buvo didžiausia mūsų bėda. O antroje pusėje gynyba, spaudimas buvo labai geras, gerai sužaidėme ir greitame puolime. Puolime svarbiausia tai, kad labai gerai dalinomės kamuoliu“.

Strategas taip pat išskyrė gerą D. Needhamo žaidimą.

„Nuo įžaidėjo visada prasideda komandos spaudimas gynyboje, Derekas tą daro labai gerai, o tada prisijungia ir visi kiti. Su juo taip pat yra labai geras perėjimas iš gynybos į puolimą“, – pasakojo D. Adomaitis.

„Sveikinimai „Rytui“, jie įrodė, kodėl lentelėje yra antroje vietoje. Pirma puse rungtynėse esu patenkintas, nors ir turėjome problemų po krepšiu bei prametėme kelis laisvus metimus iš arti, – sakė alytiškių vyriausiasis treneris Andrejus Urlepas. – Antroje pusėje varžovai išėjo daug agresyvesni, į tai neatsakėme ir mūsų žaidimas neatrodė taip, kaip turėjo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)