Milano „Armani“ krepšininkai paskutinėse Eurolygos reguliariojo sezono rungtynėse ketvirtadienį išvykoje 95:101 nusileido Stambulo „Anadolu Efes“ komandai ir prarado visas viltis žaisti atkrintamosiose varžybose.

Kita vertus, tai buvo didelė dovana Kauno „Žalgiriui“, kuris iškovojęs pergalę Madride, sugriebė paskutinį kelialapį į kitą etapą.

„Anadolu Efes“ mus baudė savo žaidimo stiliumi ir kokybe. Žinojome, kad tai mūsų laukia, tačiau mūsų aukštaūgiai negalėjo kompensuoti šios situacijos. Lūžis įvyko trečiame kėlinyje, kai lengvus metimus varžovams leidome pataikyti dar lengviau, o patys praradome per daug kamuolių. Mažos detalės lėmė rungtynių baigtį. Blogai, nes žaidėme puikiai pirmoje dvikovos dalyje, šeši žaidėjai surinko dviženklį taškų skaičių“, – po rungtynių kalbėjo S. Pianigiani.

Paklaustas, galbūt dėl to kalti Mike'o Jameso ir likusios komandos nesutarimai, prastos nuotaikos buvęs strategas pratrūko.

„Jei tikitės, kad atsakysiu į tokius klausimus, tuomet tikrai klystate. Jei laukiate, kad komentuosiu tą mėšlą kitų šalių laikraščiuose, tuomet tikrai esate nepatyręs žurnalistas. Mačiau kovojančią komandą, kur žaidėjai atiduoda visas jėgas aikštėje. Mūsų problema buvo ne rūbinėje. Mums labai trūko traumuoto Artūro Gudaičio ir po traumos atsigaunančio Nemanjos Nedovičiaus. Nematau problemų tarp žaidėjų aikštėje ar rūbinėje. Geriau sutelkite dėmesį į aikštę, vietoje to, kad keltumėte kažkokius gandus. Nes tikras krepšinis yra čia, o ne ganduose“, – S. Pianigiani žodžius cituoja portalas „Eurohoops“.

25 metų 210 cm ūgio A. Gudaitis traumą gavo vasario 1 dieną rungtynėse su Las Palmo „Gran Canaria“ krepšininkais. Lietuviui plyšo kairės kojos kelio kryžminiai raiščiai. Be krepšinio jam teks praleisti mažiausiai pusmetį, o galbūt net ir apie vienerius metus.

Šį sezoną A. Gudaitis Eurolygoje vidutiniškai per rungtynes pelnė 12,5 taško, atkovojo 7,1 kamuolio ir rinko 18,7 naudingumo balo.

Sezoną Eurolygoje kartu su Milano ekipa baigė ir kitas klubo legionierius iš Lietuvos Mindaugas Kuzminskas. Stambule per 18 minučių 14 taškų pelnęs ir 6 kamuolius atkovojęs puolėjas vidutiniškai per rungtynes Eurolygoje šį sezoną rinko 8,5 taško, atkovojo 3,3 kamuolio ir pelnė 8,8 naudingumo balo.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)