Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai ketvirtadienį žūtbūtinėje dvikovoje 93:86 įveikė titulą ginančius Madrido „Real“ (22-8) krepšininkus.

Šeštą iš eilės pergalę reguliariajame sezone vainikavo ir bilietas į Eurolygos ketvirtfinalį, kur Lietuvos čempionai susigrums su reguliariojo sezono nugalėtoja Stambulo „Fenerbahče“.

Fantastiškas rungtynes Madride sužaidė B. Daviesas, pakartojęs savo rezultatyvumo rekordą. Žalgiriečių lyderis per 27 minutes pelnė 27 taškus (10/15 dvitaškiai, 7/7 baudos), atkovojo 10 kamuolių ir surinko 34 naudingumo balus.

Paklaustas, kas nutiko trečiame kėlinyje, kai „Žalgiris“ iššvaistė turėtą 16 taškų pranašumą, amerikietis gūžtelėjo pečiais: „Real“ – gera komanda, jie – čempionai. Darėme, ką galėjome, kad sustabdytume jų spurtus, kuriuos jie gali surengti bet kuriuo metu. Darėme tai, ką galėjome, ir laikėmės žaidimo plano, stengėmės koncentruotis tiek savo žaidimu“.

Ketvirtame kėlinyje Lietuvos čempionų lyderis ėmėsi iniciatyvos ir tapo pačia geriausia atsvara kitoje aikštės pusėje siautėjusiam „Real“ aukštaūgiui Walteriui Tavaresui. Galingu dėjimu save ir komandos draugus užvedęs žaliai baltųjų legionierius buvo nesustabdomas.

„Įdėjau daug širdies – komandos draugai ieškojo ir rado būdų perduoti man kamuolį, jų pasitikėjimas mane taip pat įkvėpė. Bet kuriuo atveju, tai buvo komandinės pastangos“, – sakė jis.

„Los Blancos“ tvirtovę paėmę žalgiriečiai kartu nutraukė 11 pralaimėjimų „Real“ krepšininkams seriją ir pirmą kartą modernios Eurolygos istorijoje laimėjo Madride. Iki šių rungtynių per 19 tarpusavio kovų žalgiriečiai tik kartą – 2014 metais – šventė pergalę prieš „Real“ ekipą.

„Ką mums reiškia TOP-8? Labai geras jausmas, ypač po praėjusio sezono, kai lūkesčiai buvo labai dideli. Sezoną pradėjome nelabai gerai, bet svarbiausia, ne kaip pradedi, o kaip baigi, – tęsė B. Daviesas. – Daugelį tų paskutinių pergalių laimėjome širdimi. Tapome geresni ir sezonas tęsiasi. Dabar turime geriausios formos komandą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)