Žvelgiant į nuogus skaičius, išvada paprasta: Kauno „Žalgiris“ antroje sezono dalyje teturi pusę N. Wolterso.

27-erių amerikietis, vasarą atvykęs iš „Elan Chalon“ (Prancūzija) ekipos, iš pradžių buvo Lietuvos čempionų puolimo vedlys.

Ne viskas buvo rožėmis klota, ir gynėjui dažnai tekdavo išklausyti Šarūno Jasikevičiaus priekaištų dėl komandos žaidimo sistemos nepaisymo. Bet N. Woltersas mokėjo pasinaudoti savo sugebėjimais tiek pats rinkdamas taškus, tiek kurdamas palankias progas kitiems.

Gruodį pagrindinis klubo įžaidėjas susižeidė čiurną, o vasarį sekė kirkšnies trauma. Ir net gavus gydytojų leidimą vėl rungtyniauti, N. Wolterso statistika išlieka perpus prastesnė nei rudenį.

„Vis dar bandau pagauti ritmą, – Krepšinis.lt sakė amerikietis. – Po kelių traumų iš eilės sunku tai padaryti, bet bandau sugrįžti. Komanda pastaruoju metu žaidžia gerai, tad man belieka toliau sunkiai dirbti treniruotėse ir stengtis atgauti jėgas.“

Anot jo, tiek traumų nebuvo užpuolę per visą ankstesnę karjerą. Šiuo aspektu N. Woltersas nedvejodamas sezoną „Žalgiryje“ vadina sunkiausiu.

„Anksčiau aš beveik niekada nepraleisdavau rungtynių dėl sveikatos problemų. Todėl praėję mėnesiai man buvo tikrai varginantys. Džiaugiuosi, kad dabar esu pakankamai sveikas, jog galėčiau žaisti. Tikiuosi, to pakaks, kad padėčiau komandai laimėti. Iki sezono pabaigos viliuosi susigrąžinti ankstesnę sportinę formą“, – kalbėjo 193 cm ūgio žaidėjas.

Praėjusį mėnesį „Žalgiriui“ pavyko susidoroti ar bent prislopinti N. Wolterso traumų padarinius. Penkias pergalės iš eilės Eurolygoje pasiekusios ekipos atakoms dažniau vadovauja Leo Westermannas ir naujame amplua pamažu atsiskleidžiantis Thomasas Walkupas.

Bet ketvirtadienį itin praverstų ir firminiai N. Wolterso metimai iš vidutinio nuotolio viena ranka – kai einama į karą su Madrido „Real“, reikalingi visi ginklai.

„Laukia svarbios rungtynės. Paskutinį mėnesį žaidėme neblogai ir susikūrėme galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas – reikia pabandyti ja pasinaudoti. Žinoma, „Real“ yra puiki komanda, puikiai pereinanti iš gynybos į puolimą, mokanti žaibiškai kontratakuoti. Turėsime vengti klaidų, protingai pulti.

Pirmose tarpusavio rungtynėse tai daryti pavyko visai neblogai, neskaitant kelių atkarpų, kurios atnešė pergalę „Real“. Turėsime žaisti labai gerai, jei norime nugalėti šįsyk“, – pažymėjo N. Woltersas, Kaune į Eurolygos čempionų krepšį sumetęs 16 taškų.

Primename, kad „Real“ ir „Žalgirio“ akistata Madride vyks ketvirtadienį, nuo 22 val. Lietuvos laiku.

Pirmoji komandų tarpusavio dvikova praėjusį lapkritį baigėsi Ispanijos čempionų pergale 90:79.

Madride „Žalgiris“ modernios Eurolygos istorijoje dar nėra laimėjęs – apskritai per 19 tarpusavio dvikovų Lietuvos ekipa šventė vos vieną pergalę 2014 metais.

Tokia pati užkeikta kauniečiams Eurolygoje yra tik Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) aikštė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)