Ketvirtadienio vakarą Lietuvos čempionai net ir laimėję prieš titulą ginantį Madrido „Real“ gali nosimis įsiremti į užtrenktas ketvirtfinalių duris.

Bet jei likimas būtų ypač palankus, lygiai taip pat ir nesėkmė nesukliudytų pratęsti sezono atkrintamosiose varžybose.

Pirmu atveju, kauniečius nuskandintų sinchroniškos Atėnų „Panathinaikos“ ir Milano „Olimpia“ pergalės bei Vitorijos „Baskonia“ arba Tel Avivo „Maccabi“ pralaimėjimas.

Laimingasis rezultatų derinys būtų Pirėjo „Olympiakos“, „Olimpia“ ir „Maccabi“ nesėkmės.

Kuris iš dviejų ribinių variantų atrodo realistiškesnis patiems „Žalgirio“ krepšininkams?

„Nemanau, kad dėl to reikia sukti galvą – rūpintis turime tik savo rungtynėmis. Turime patys pasirūpinti savimi, o ar mums padės kitos komandos, nuo mūsų nebepriklauso“, – standartiškai atsako Nate'as Woltersas.

Komandos lietuviai – kalbesni.

Artūras Milaknis pabrėžia: jei kitos rungtynės susiklostytų nepalankiai, žalgiriečiams vis viena reikėtų kaltinti tik save.

„Visko gali būti ir laimėjus, ir pralaimėjus. Pirmiausia, reikia padaryti tai, kas priklauso nuo mūsų, būti sąžiningiems prieš save pačius. Jeigu iškovosime pergalę ir vis tiek nepateksime, vadinasi, taip turėjo būti, taip jau nulemta.

Gal ir naivu būtų dabar viską statyti ant paskutinių rungtynių kortos ir nepasisekus ieškoti kaltų tarp kitų komandų. Patiems reikėjo viduryje ar pradžioje sezono pasiekti papildomą pergalę, tuomet būtų aiškiau. Bet, kaip akcentuoja treneris, reikia mažiau dairytis, skaičiuoti. Pirmiausia reikia pasistengti dėl pergalės ketvirtadienį“, – svarsto gynėjas.

Tuo metu Marius Grigonis abejoja laiminguoju scenarijumi. Nepatikima jam atrodo ir galimybė įveikus „Real“ dar tą patį vakarą atšvęsti patekimą į atkrintamąsias varžybas.

Nors toks variantas neturėtų daug papildomų sąlygų: pakaktų, kad ketvirtadienį sukluptų „Olimpia“ arba „Panathinaikos“.

„Jei laimėsime, manau, viskas bus gerai. Bet kartu ir nesitikiu, jog ketvirtadienį jau ramiai galėsime eiti miegoti. Žinant, kad „Žalgiriui“ ne visada sekasi, manyčiau, jog reikės laukti penktadienio ir paskutinių rezultatų.

O jeigu nepavyks patiems laimėti, manau, kad nelabai yra tų šansų. Taip, mačiau, kad teoriškai tokia galimybė irgi egzistuoja. Bet mes atvažiavome į Madridą nugalėti. O paskui jau susiskaičiuosime, kas ir kaip“, – atsitraukimo krypčių nesižvalgo M. Grigonis.

Problema ta, kad tiesiausias kelias į tikslą – kartu ir stačiausias. Madride „Žalgiris“ nėra triumfavęs nė sykio per modernios Eurolygos istoriją.

Šįkart įkalnę gali sumažinti faktas, jog „Los Blancos“ nebeturi dėl ko plėšytis – madridiečiai dar praėjusiame ture galutinai nutūpė trečioje turnyro lentelės pozicijoje.

Neaiškumų įneša ir traumų situacija „Real“ gretose: dvi savaites dėl išnirusio peties be krepšinio turėjęs praleisti Anthony Randolphas trečiadienį treniravosi lyg niekur nieko, kita vertus, pratybose nebuvo Rudy Fernandezo, kurio sveikatos problemos neįvardijamos.

Be to, komandos strategas Pablo Laso po pratybų nutylėjo, jog jų metu susižeidė Sergio Llullas. Tik jei „Real“ puolimo variklio trauma – tokia pati kaip A. Randolpho, klausimas dėl šio žaidėjo pasirodymo taip pat būtų atviras.

M. Grigonio nuomone, tiek skirtingos komandų motyvacijos, tiek klaustukų dėl „Real“ sudėties poveikis gali būti nenuspėjamas – dviprasmiškas kaip ir pats 30-asis Eurolygos turas.

„Žiūrėsime, kaip jie bus nusiteikę. Kartais būna, kad kai žaidi atsipalaidavęs, krenta dar geriau. O apie tai, kurie krepšininkai stos prieš mus, negalvojame. Jei nebus vieno, daugiau progų gaus kitas. „Real“ nėra trijų žaidėjų komanda, jie turi daug aukščiausio lygio keitimų.

Visiems aišku, kad reikia stabdyti greitą „Real“ puolimą, neleisti įsisiautėti. Būtų tai lengva, visi taip ir padarytų, deja, taip tikrai nėra. Bet turime planą, bandysime jį vykdyti“, – sako M. Grigonis.

Primename, kad „Real“ ir „Žalgirio“ akistata Madride vyks ketvirtadienį, nuo 22 val. Lietuvos laiku.

Pirmoji komandų tarpusavio dvikova Kaune praėjusį lapkritį baigėsi Ispanijos čempionų pergale 90:79.

Madride „Žalgiris“ modernios Eurolygos istorijoje dar nėra laimėjęs – apskritai per 19 tarpusavio dvikovų Lietuvos ekipa šventė vos vieną pergalę 2014 metais.

Tokia pati užkeikta kauniečiams Eurolygoje yra tik Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) aikštė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)