„Real“ nebegali pajudėti iš trečios vietos, tad Eurolygos reguliaraus sezono finišas karališkajam klubui – tik formalumas.

Ir treneris Pablo Laso pripažįsta, jog komandų motyvacija paskutinio turo akistatoje bus radikaliai skirtinga.

Tiesa, jis tvirtina mesiantis visas jėgas pergalei, nors ypatingu karingumu „Real“ stovykloje tikrai nedvelkia.

Rungtynių išvakarėse į ankstyvą treniruotę greta Madrido oro uosto įsikūrusiame klubo treniruočių komplekse, išdidžiai pavadintame „Real“ miestu, Eurolygos čempionai rinkosi atsipalaidavę lyg eitų į paplūdimį.

Klemenas Prepeličius prasidedant treniruotei puikavosi prieš Felipe Reyesą savo bicepsu, Facundo Campazzo laidė kamuolį lyg banginis vandens čiurkšlę, bandydamas pataikyti į krepšį „nuo lubų“.

Futbolininko įgūdžius demonstravo Anthony Randolphas, žongliravęs kamuolį kojomis. O paskui paėmė jį į rankas ir ėmė svaidyti tritaškius – nors vos prieš dvi dienas skelbta, jog amerikietis išsinarino petį ir kelias savaites praleis be krepšinio.

Pratybose nesimatė tik Rudy Fernandezo, praėjusią savaitę fantastišku tritaškiu išplėšusio pergalę prieš Atėnų „Panathinaikos“.

O į klausimus apie sudėtį ketvirtadienio mačui P. Laso atsako gudria šypsena.

Kaip ten bebūtų, sugadinti nuotaiką Madrido generolui svečiams nebus lengva. Madride „Žalgiris“ modernios Eurolygos istorijoje dar nėra laimėjęs – apskritai per 19 tarpusavio dvikovų Lietuvos ekipa šventė vos vieną pergalę 2014 metais.

Tokia pati užkeikta kauniečiams yra tik Maskvos srities „Chimki“ aikštė.

„Baltųjų“ stovykla žada stengtis iš paskutiniųjų, kad žalgiriečiams nepalanki tendencija nebūtų sulaužyta.

„Žaisime kaip ir kiekvieną kartą: stengsimės laimėti. Žinome, kad „Žalgiris“ yra puiki komanda, pasižyminti atletiškumu. Turėsime atsakyti tuo pačiu, nes suprantame, kaip smarkiai dėl pergalės kausis varžovai. Manau, būsime tam pasiruošę, tiesiog turėsime rūpintis savo pačių žaidimu“, – sakė vidurio puolėjas Walteris Tavaresas.

Primename, kad „Real“ ir „Žalgirio“ akistata Madride vyks ketvirtadienį, nuo 22 val. Lietuvos laiku.

Pirmoji komandų tarpusavio dvikova Kaune praėjusį lapkritį baigėsi Ispanijos čempionų pergale 90:79.

– Kaip tikitės motyvuoti savo komandą, kai ji jau yra rami dėl vietos turnyro lentelėje? – paklausėme P. Laso

– Na, tokią situaciją turime jau kone mėnesį. Seniai užsitikrinome vietą atkrintamosiose varžybose, turime kišenėje ir namų aikštės pranašumą, dabar – jau ir garantuotą trečią vietą. Normalu, kad mūsų motyvacija nebus tokia pati kaip „Žalgirio“. Kauniečiams tai – „gyvenk ar mirk“ rungtynės. Bet.

Kalbėjausi su žaidėjais. Žaisime namuose, esame Madrido „Real“. Toks klubas privalo kiekvieną kartą atiduoti 100 proc. jėgų, kad laimėtų kiekvienas rungtynes. Toks mūsų nusiteikimas, ir mes norime jį pademonstruoti rytoj.

– A. Randolphas dalyvavo treniruotėje, bet nebuvo R. Fernandezo. Kokia yra traumų situacija jūsų ekipoje?

– Randolphui viskas gerai. Jis puikiai padirbėjo treniruotėje. Žinoma, reikia pasirūpinti jo pečiu.

Rudy nesitreniravo, jis turi problemų dėl kojos. Savo ruožtu, Gabrielis Deckas grįžta į rikiuotę po traumos. Matysime, kaip jie jausis rytoj. Ar visi pasiruošę žaisti? Nežinau, turiu pasikalbėti su gydytoju. Šiaip ar taip, nesvarbu, kas žais – kad ir kas ryt išbėgtų į aikštę, visi bandys laimėti.

– Galbūt ketinate patausoti kai kuriuos lyderius?

– Ne, to nedarysiu.

– Ką manote apie pastarųjų savaičių „Žalgirio“ sportinę formą?

– Manau, sezoną jie pradėjo nelabai sėkmingai, pralaimėjo keletą rungtynių namuose. Bet, mano akimis, jie atrodė solidžiai viso sezono metu. Ir tai jiems atnešė progą paskutiniu žingsniu įšokti į atkrintamąsias.

Aišku, komanda pasikeitė nuo pastarojo mūsų susitikimo, kuris buvo jau beveik prieš pusmetį. Bet mes žinome, kaip sunku žaisti su „Žalgiriu“.

– Ar domitės šešių žirgų lenktynėmis turnyro lentelės viduryje dėl paskutinių vietų geriausių aštuonete?

– Nelabai. Žinoma, man įdomu, su kuo reikės žaisti ketvirtfinalyje. Bet dabar to atspėti negaliu, ne nuo manęs tai priklauso. Tiesiog esu patenkintas, kad savo darbo dalį nuveikėme, o toliau – bus kaip bus. Kad ir koks varžovas tektų, jį įveikti bus sudėtinga: ar Vitorijos „Baskonia“, ar Atėnų „Panathinaikos“, ar Pirėjo „Olympiakos“ – visos šios komandos yra kieti riešutėliai.

– Prieš dvi savaites sakėte, kad veikiausiai teks susidurti su „Olympiakos“. Per tą laiką išvydote daug siurprizų?

– Turbūt. Tiesą sakant, net nepamenu, jog paminėjau būtent „Olympiakos“ – veikiausiai tuo metu Pirėjo komanda rikiavosi būtent atitinkamoje vietoje. Bet Eurolygoje nieko negali spręsti iš anksto, ne viskas būna taip, kaip iš pradžių atrodo. Kiekvienas mačas čia kaip finalas, juk žaidžia stipriausios Europos komandos. Ir būtų kvaila man imti rinktis, su kuo labiausiai norėčiau susitikti ketvirtfinalyje.

– Esate vienas iš trenerių, kurie niekada nepralaimėjo Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamam „Žalgiriui“. Laimėjote prieš jį jau septynis kartus. Turite kokią nors paslaptį?

– Na, Šaras ir aš tose rungtynėse pelnėme lygiai tiek pat taškų – nė vieno. Man tai visai geras pasiekimas, nes kai žaisdavome aikštėje, jis manęs vos į kapus nenuvarydavo. Gerai, kad treniruodamas dažniau laimiu prieš Šarą nei žaisdamas (šypsosi – Krepšinis.lt). Ir jokių čia paslapčių nėra.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)