Paskutines Eurolygos reguliariojo sezono rungtynes su „Real“ išvykoje „Žalgiris“ pradės vėlų ketvirtadienio vakarą – 22 val. Lietuvos laiku. Net ir laimėjęs Ispanijos sostinėje, „Žalgiris“ nebūtų savo likimo šeimininkas – kad patektų į geriausiųjų aštuntuką, kauniečiams reikėtų sulaukti parankių rezultatų iš kitų Eurolygos arenų.

Tačiau, visų pirma, „Žalgiriui“ pačiam reikia žengti svarbų žingsnį, o 45-erių Čekijos krepšinio legenda J. Zidekas mano, kad kauniečiai turi realių galimybių patiesti čempionų titulą ginančią „Real“ ekipą.

Jau įpratome matyti, kad klubą į priekį veda ne pavieniai krepšininkai, o komandinės pastangos. Tai jau yra dėsninga – komandinis žaidimas ir yra tai, kas apibrėžia Kauno „Žalgirį“
Jiri Zidekas

Anot Eurolygos komentatoriaus ir eksperto, su „Žalgiriu“ turnyre triumfavusio dar 1999-aisiais, Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pastarųjų penkių pergalių serija jau įrodė, kad yra verti būti geriausių aštuonete, o paskutiniame ture žalgiriečiams paranku gali būti ir tai, kad „Real“ rungtynės turnyrine prasme nebeturės jokios reikšmės.

Pablo Laso auklėtiniai užima trečią vietą ir jau nebegali nei pakilti aukštyn, nei nukristi žemyn.

„Žalgiris“ neabejotinai yra vertas būti tarp stipriausių žemyno komandų. Pastarosios pergalės tai įrodo. Žalgiriečiai nepasidavė po itin sunkios sezono atkarpos, kovojo iki galo bei sunkiu darbu padovanojo sau lemiamą mūšį su „Real“, – Krepšinis.lt sakė J.Zidekas. – Žinoma, Madrido klubas yra Eurolygos grandas, tačiau jam šis susitikimas tokios didelės reikšmės neturės, o tai gali suteikti lietuviams vilčių. Atsižvelgiant į tai, jog reikia sulaukti ir palankių rezultatų iš kitų arenų, kažką prognozuoti yra sunku, tačiau tikiu, jog „Žalgiris“ gali būti atkrintamosiose.“

Į Madridą „Žalgiris“ išskrido be savo kapitono Pauliaus Jankūno. Šį sezoną traumų kamuojamas 34-erių puolėjas rungtynes ir vėl turės stebėti per televiziją. Visas penkias paskutines pergales „Žalgiris“ iškovojo žaisdamas be dar pernai Eurolygoje žibėjusio veterano, tačiau J. Zidekas yra įsitikinęs, kad P. Jankūnas komandoje ir toliau atlieka svarbų vaidmenį.

„Kalbant apie Paulių, jis yra vienas labiausiai patyrusių Eurolygos krepšininkų. Kelintas tai jam yra sezonas Eurolygoje? 16-asis? Tai yra fantastika. Gaila, kad pastaruoju metu jis negali padėti komandai aikštelėje, tačiau neabejoju, kad Paulius vis dar sėkmingai eina kapitono pareigas ir padeda bendraklubiams iš šalies. Kad ir kaip toliau besiklostytų Pauliaus karjera, jis yra Eurolygos legenda“, – tvirtino J. Zidekas.

„Apskritai ši sezono pabaiga parodo, kokį nuostabų darbą atlieka Šarūnas Jasikevičius. Net ir neturėdamas pajėgiausios savo sudėties, treneris sugeba strateguoti taip, kad maksimumą išspaustų iš sveikų savo auklėtinių. Tenka pripažinti, kad Šaras yra labai talentingas treneris, turintis šviesią ateitį, o solidų darbą atlieka ir kiti trenerių štabo nariai – juk ten dirba Eurolygos čempionai Darius Maskoliūnas ir Tomas Masiulis.

Jau įpratome matyti, kad klubą į priekį veda ne pavieniai krepšininkai, o komandinės pastangos. Tai jau yra dėsninga – komandinis žaidimas ir yra tai, kas apibrėžia Kauno „Žalgirį“, – pridūrė Eurolygos ekspertas.

Anot J. Zideko po labai sėkmingo praėjusio sezono „Žalgiris“ jautė didelį spaudimą pakartoti pernykštę sėkmę – ypač tokioje krepšinį mėgstančioje šalyje, kokia yra Lietuva. Ir nors sezono pradžia ir vidurys nebuvo sėkmingi, pastarieji pasiekti rezultatai dar sykį įrodo Š. Jasikevičiaus talentą.

„Faktas yra toks, kad pakartoti ankstesnių metų pasiekimus visuomet yra labai sunku. Ypač tuomet, kai komandą užpuola traumos, kas nutiko „Žalgiriui“ sezono metu.

Ir tuomet, kai jau atrodė, kad antrus metus Kauno komanda nebegali stebinti, ji vėl spjauna į prognozes ir kuria stebuklus: metus pradėjusi laimėdama vos vieną mačą iš aštuonių, dabar ekipa fiksuoja penkių pergalių seriją ir įspūdingai kabinasi į atkrintamąsias varžybas.

Europa vėl sužavėta – lietuviai skriaudžia didesnius už save: „Panathinaikos“, „Olympiakos“ ir „Maccabi“ prieš kauniečius taip ir nelaimėjo“, – pažymėjo Eurolygos čempionas.

Verta pastebėti, kad „Real“ klubas yra vienas iš pačių neparankiausių varžovų „Žalgiriui“ Europoje. Moderniosios Eurolygos istorijoje abu komandos tarpusavyje žaidė 19 kartų, iš kurių tik 1 sykį laimėti pavyko žalgiriečiams.

Tai nutiko 2014-ųjų balandžio 11 d. Kaune, kai Top-16 etapo rungtynėse „Žalgiris“ pasiekė pergalę 87:80, o karjeros rungtynes sužaidęs Justinas Dentmonas nugalėtojams pelnė net 36 taškus.

Iš ketvirtadienį Madride ant parketo išbėgsiančių žaidėjų „Žalgiryje“ tuo metu rungtyniavo tik Artūras Milaknis, o „Real“ atstovavo Rudy Fernandezas, Sergio Llullas ir Felipe Reyesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)