„Be jokios abejonės, tai aukščiausio lygio varžovas“, – pagyrų „Real“ negaili „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje „Real“ Kaune šventė pergalę (90:79). Apskritai visame reguliariajame sezone ispanai patyrė tik 7 nesėkmes. „Žalgiris“ (14/15) kol kas laikosi įsikabinęs išsvajotos 8-osios pozicijos. Tačiau kaip ir kauniečiai, dar trys klubai turi identiškus pergalių ir pralaimėjimų santykius.

Tačiau dabar „Žalgiriui“ svarbiausia dvikova Madride.

„Labiausiai jaudina „Real“ galimybės surengti spurtus 8:0 ar 10:0. Tuomet vytis jau būna sunku. Reikia būti labai susikoncentravus, reikia žaisti geriau nei žaidėme per paskutines dvi savaites, nes varžovas labai greitai nubaudžia“, – sako Š. Jasikevičius.

„Pagrindiniai akcentai yra tritaškiai ir greitas puolimas. Reikia ir patiems protingai žaisti puolime, kad mūsų nenubaustų po mūsų klaidų. Tai yra aukščiausio lygio varžovas. Norint laimėti prieš tokį varžovą reikia žaisti aukščiausio lygio krepšinį“, – sako treneris.

Su Kauno ekipa negalės rungtyniauti traumuotas Anthony Randolphas, tačiau Madrido ekipa. Šaro teigimu, nesunkiai ras kuo jį pakeisti.

„Tai buvo svarbus žaidėjas. Aišku, toje pozicijoje jie turi kuo jį pakeisti. Svarbus ir T. Thompkinsas, kuris grįžta į gerą sportinę formą. Yra ir Felipe Reyesas. Gal dar kažkas iš mažesnių žais ketvirtuoju numeriu. Taip kad pasirinkimo jie tikrai turi“, – sako Šaras.

Į Madridą išvyko visi žalgiriečiai, išskyrus traumą vis dar besigydantį Paulių Jankūną.

Prieš startuojant paskutiniam reguliariojo sezono turui Eurolyga oficialiai paskelbė galimus scenarijus, kurie leistų dėl vietos aštuonete kovojančioms šešioms komandoms prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

Vieną iš trijų likusių bilietų į Eurolygos ketvirtfinalį taikosi pačiupti ir Kauno „Žalgiris“.

Pateikiame visus įmanomus „Žalgirio“ (ne)patekimo į atkrintamąsias varžybas scenarijus:

„Žalgiris“ (15-15) patenka į atkrintamąsias varžybas, jei laimi, o „Armani“ (14-16) pralaimi.

„Žalgiris“ (15-15) patenka į atkrintamąsias varžybas, jei laimi, o„Panathinaikos“ (15-15) pralaimi.

„Žalgiris“ (15-15) patenka į atkrintamąsias varžybas, jei laimi, o „Baskonia“ (16-14), „Panathinaikos“ (16-14) ir „Maccabi“ (15-15) visos laimi.

„Žalgiris“ (15-15 arba 14-16) patenka į atkrintamąsias varžybas, jei „Olympiakos“ (14-16), „Armani“ (14-16) ir „Maccabi“ (14-16) visos pralaimi.

„Žalgiris“ (15-15) nepatenka į atkrintamąsias varžybas, jei laimi, o „Panathinaikos“ (16-14) ir „Armani“ (15-15) abu laimi ir „Baskonia“ (15-15) pralaimi.

„Žalgiris“ (15-15) nepatenka į atkrintamąsias varžybas, jei laimi, o „Panathinaikos“ (16-14) ir „Armani“ (15-15) abu laimi ir „Maccabi“ (14-16) pralaimi.

„Žalgiris“ (14-16) nepatenka į atkrintamąsias varžybas, jei pralaimi, o „Olympiakos“ (15-15) laimi.

„Žalgiris“ (14-16) nepatenka į atkrintamąsias varžybas, jei pralaimi, o „Armani“ (15-15) laimi.

„Žalgiris“ (14-16) nepatenka į atkrintamąsias varžybas, jei pralaimi, o „Maccabi“ (15-15) laimi.

Primename, kad paskutiniame ture žais: „Real“ – „Žalgiris“, CSKA – „Baskonia“, „Anadolu Efes“ – „Armani“, „Olympiakos“ – „Daruššafaka“, „Panathinaikos“ – „Budučnost“, „Fenerbahče“ – „Maccabi“, „Bayern“ – „Gran Canaria“, „Barcelona“ – „Chimki“.

Eurolyga taip pat pateikė „Žalgirio“ patekimo į atkrintamąsias varžybas procentinę išraišką – ji siekia 46,88 proc. Kad Š. Jasikevičiaus auklėtiniai užims 6 vietą ir ketvirtfinalyje žais su Madrido „Real“ duoda 4,69 proc., kad užims 7 vietą ir žais su Maskvos CSKA – 18,75 proc., o kad užims 8 vietą ir atkrintamosiose varžybos stos į akistatą su Stambulo „Fenerbahče“ – 23,44 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)