Krasnodare svečiai paskutiniame ketvirtyje buvo susikrovę 9 taškų pranašumą, tačiau bematant jį iššvaistė. Tad mačo baigtis sprendėsi paskutinę minutę – kelis lemiamus kamuolius po varžovų krepšiu atkovojusi „Chimki“ šventė sunkią pergalę.

Latvis Janis Timma vėl užtemdė Aleksejų Švedą: komandos naujokas pelnė 17 taškų (5/8 tritaškiai), o etatinis lyderis jų surinko 14, bet visus penkis kartus prašovė iš toli.

20 taškų ir 9 atkovotus kamuolius prie „Chimki“ pergalės pridėjo Jordanas Mickey.

„Lokomotiv“ ekipoje išsiskyrė 21 tašką pelnęs Dmitrijus Kulaginas. Krasnodaro klubas pirmoje mačo dalyje neteko susižeidusio ir tęsti kovos nebegalėjusio Dmitrijaus Chvostovo.

„Bandau įvesti savo filosofiją į komandos žaidimą. Man nesvarbu, kas pelnys taškus, man reikia pergalės. Rodos, per paskutinius du mėnesius, kuriuos dirbu šiame klube, žaidėjams tai išaiškinau“, – po dvikovos sakė R. Kurtinaitis, kurio auklėtiniai vietiniame fronte pasiekė ketvirtą pergalę iš eilės.

Tuo metu CSKA (19/4) namuose po atkaklios kovos 73:83 nusileido antrą poziciją išlaikiusiai Kazanės „Uniks“ (17/4).

Rungtynių pabaigoje Dimitrio Idoudžio auklėtiniai dar bandė vytis svečius, bet atgal juos nubloškė desperatiškas Antono Ponkrašovo tritaškis paskutinę atakai skirto laiko sekundę.

Nugalėtojų gretose pirmais smuikais griežė Jamaras Smithas (15 tšk.), Maurice'as Ndouras ir Melvinas Ejimas (po 13 tšk.).

CSKA neišgelbėjo 20 Nando De Colo taškų.

Pasibaigus mačui ir treneriams spaudžiant rankas aikštėje kilo susistumdymas, kurį pradėjo A. Ponkrašovą užsipuolęs Kyle'as Hinesas.

Aistros virė kelias minutes, susikibusius žaidėjus bandė skirti ir CSKA klubo prezidentas Andrejus Vatutinas.



Vėliau A. Ponkrašovas paaiškino, jog barnis kilo dėl jo sprendimo tiksint paskutinėms sekundėms atakuoti varžovų krepšį. CSKA žaidėjai tai palaikė nusižengimu garbingo žaidimo principams, mat rungtynių baigtis jau buvo aiški.

„Neketinau to daryti, bet tuomet Cory Higginsas ėmė mane spausti. Paklausiau, ar mes dar žaidžiame, jis atsakė, kad pažiūrėsime.

Galbūt galėjau išvengti šios situacijos, bet tai – tiesiog nesusipratimas. Atsiprašau, jei ką nors įžeidžiau“, – kalbėjo „Uniks“ gynėjas.

„Manykime, kad išstumdamas A. Ponkrašovą iš aikštės išgelbėjau jam gyvybę. Juk su K. Hinesui – menki juokai. Visi žino, kad rungtynių pabaigoje tokie metimai nėra atliekami, tai – elementari etika“, – pridūrė A. Vatutinas.

Iki VTB Vieningosios lygos reguliaraus sezono pabaigos lieka penki turai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)