Pranešama, kad į tėvynę grįžusį kaunietį po savaitės operuos ortopedas-traumatologas Rimtautas Gudas.

Reabilitaciją J. Mačiulis turėtų užbaigti prieš pat rugpjūčio pabaigoje laukiantį pasaulio čempionato startą.

Traumą lietuvis patyrė praėjusią savaitę FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynėse su Bambergo „Brose“. Verždamasis po krepšiu veteranas įsirėžė į varžovą ir skaudžiai nukrito ant parketo. Žaidėjas raitėsi skausmo perkreiptu veidu, kol jį apsupo medicinos personalas. Tik po kelių minučių pakilęs ant kojų J. Mačiulis paliko aikštę susiėmęs už sutrenktos kairės rankos ir išėjo į rūbinę.

J. Mačiulio trauma pasibaigęs epizodas – nuo 31:30

Iš pradžių žaidėją apžiūrėjus Bambergo ligoninėje, skelbta, kad lūžių išvengti jam pavyko, tačiau grįžus į Graikiją ir ranką patikrinus nuodugniau diagnozė pasikeitė.

O parvykus į Lietuvą žinios buvo dar prastesnės – prireiks operacijos ir ilgos reabilitacijos. Pirmąjį mėnesį operuota ranka bus imobilizuota specialiame įtvare, o kol kas krepšininkui pritaikytas įtvaras, fiksuosiantis alkūnę reikiamoje padėtyje iki operacijos.

Į Kauną šeštadienį grįžęs sportininkas kreipėsi į „Gijos Klinikų“ ambulatorinės reabilitacijos vadovą, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoją Vytenį Trumpicką, tą patį vakarą diagnostikos centre „Affidea“ jam atliktas magnetinio rezonanso tyrimas.

„Grįžau į Lietuvą, nes čia viskas sava. Gerai pažįstu gydytojus R. Gudą ir V. Trumpicką, juos labai gerbiu ir pasitikiu, žinau, kad padarys viską, kas įmanoma. Todėl smagiau jaučiuosi gydydamasis būtent čia, Lietuvoje“, – sakė J. Mačiulis.

Jonas Mačiulis, Vytenis Trumpickas (Foto: Gijos klinikos)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)