Gynybinio pobūdžio rungtynėse iki ketvirto ketvirčio virė kova taškas į tašką, kurią nutraukė šeimininkų spurtas 13:0. Paskutiniame kėlinyje „Rytas“ buvo pranašesnis visa galva ir laimėjo jį net 32:12.

D. Adomaitis pirmiausia džiaugėsi auklėtinių koncentracija ginantis visas 40 min. Būtent sėkminga gynyba jis aiškino rungtynių lūžį ketvirtame kėlinyje.

„Tikrai džiugu, kad tai, ką dirbome treniruotėse, perkėlėme į rungtynes. Metimų selekcija, sprendimų priėmimas puolime buvo prastas, o gynyba – atvirkščiai.

Ketvirtas kėlinys parodė gerą mūsų fizinį potencialą. Viskas prasidėjo nuo geros gynybos, perimtų kamuolių“, – komentavo šalies vicečempionų treneris.

„Rytui“ nesutrukdė tai, jog etatinis puolimo lyderis D. J. Seeley šįkart buvo „minusinis“: prametė visus 8 metimus ir baigė dvikovą surinkęs -6 naudingumo balus.

„Matėsi, kad „Neptūnas“ stipriai akcentavo gynybą prieš D. J., kita vertus, dėl smulkios traumelės jis savaitę nesitreniravo ir truputį pametė rimtą“, – sakė D. Adomaitis.

Tuo metu jo tiesioginiam oponentui K. Maksvyčiui teko sukti galvą dėl žanro krizę patyrusio ekipos puolimo.

„Neptūnui“ tai buvo pats nerezultatyviausias mačas šiame LKL sezone. Klaipėdiečiai net 34 taškais atsiliko nuo sau įprasto vidurkio.

Vis dėlto „Ryto“ gynybos specialistas dėl to neliaupsino.

„Gal su krūviais apsirikome. Šią savaitę turėjome kitokį režimą nei anksčiau, kai dar žaidėme FIBA Čempionų lygoje. Buvo tik vienos rungtynės, todėl rengėme daugiau treniruočių, gal čia tinkamai neapskaičiavome, kad šįvakar sužaidėme tik tris kėlinius. Nepataikėme labai patogių metimų, pavyzdžiui, mūsų snaiperis Osvaldas Olisevičius prašovė visus keturis tritaškius. Taip pat ir greitame puolime neįmesdavome.

Gaila, kad pralaimėjome gana svarbias rungtynes. Aišku, tai – dar ne pabaiga, laukia visas ketvirtas ratas, atkrintamosios varžybos. Toliau kovosime dėl antros vietos.

Manau, šios dienos rezultatas neatspindi įvykių aikštėje. Tris kėlinius turėjome nedidelę persvarą. „Rytas“ žaidė pasyviai ir galėjome žymiai geriau tuo pasinaudoti. O paskutiniame kėlinyje sugriuvome. Bet „Rytas“ niekuo nenustebino, žaidė įprastą krepšinį, gal tik Artiomui Parachovksiui per daug leidome kamuolių atkovoti (baltarusis sugriebė 14 atšokusių kamuolių, iš jų 8 puolime – Krepšinis.lt)“, – samprotavo K. Maksvytis.

Jau dešimtą techninę pražangą šiame sezone šeštadienį „užsidirbęs“ treneris, pagal šį rodiklį lygoje nusileidžiantis tik kolegai iš Utenos „Juventus“ Žydrūnui Urbonui, turėjo ką pasakyti ir mačo arbitrams.

„Šiemet tikrai nesu patenkintas teisėjavimu. Simui Galdikui už kažkokį numuštą kamuolį „švilpia“ pražangą, o kai A. Parachovskis dar agresyviau rėžiasi – nieko. Ir tokių situacijų buvo ne viena.

Berods dvejas rungtynes jau pralaimėjome dėl teisėjų. Ką bekalbėti apie praėjusį mačą su Panevėžio „Lietkabeliu“, kai lemiamame epizode net peržiūrėję vaizdo pakartojimą teisėjai nemato pražangos, nors aš jų matau iškart dvi. Gal skirtingą krepšinį žiūrime?

Šiemet visi giria teisėjus, bet aš to nedarysiu. Aš turiu ginti savo komandą, o kai šiandien tai bandžiau padaryti, gavau techninę pražangą. Suskaičiavote, kurie treneriai daugiausiai jų gavę, prašau suskaičiuoti ir tai, kurie teisėjai tų techninių pražangų daugiausiai skiria“, – žurnalistams spaudos konferencijoje dėstė K. Maksvytis.

Šeštadienio mačui Vilniuje teisėjavo Tomas Jasevičius, Gytis Vilius ir Mindaugas Večerskis.

LKL turnyro lentelėje „Rytas“ (21/6) atlaikė „Neptūno“ (20/7) spaudimą ir lieka antras, K. Maksvyčio auklėtiniai – laipteliu žemiau.

Prieš tai tarpusavio akistatose šiame sezone vilniečiai ir klaipėdiečiai apsikeitė pergalėmis priešininkų teritorijoje.

Tiesa, Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pusfinalyje vasarį namuose žaidęs „Rytas“ skaudžiai nubaudė oponentus iš pajūrio, sutriuškindamas juos 86:72.

Paskutinė LKL reguliaraus sezono tarpusavio dvikova ekipų laukia balandžio 10 d. uostamiestyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)