„Kai nėra kur trauktis, OLY nesugeba laimėti pačiu svarbiausiu sezono metu“, – konstatuoja Graikijos naujienų portalas fosonline.gr.

Po mūšio su „Žalgiriu“ dėl nesėkmės labiausiai apgailestavo ekipos naujokas Briante'as Weberis, krepšininkas, kuris prie komandos prisijungė prieš beveik du mėnesius.

Tik vasario 6 dieną į Pirėjų atvykęs gynėjas Eurolygoje sužaidė 7 mačus ir geriausią savo pasirodymą surengė akistatoje su „Žalgiriu“, vienas traukęs komandą į priekį ir pelnęs 26 taškus.

Po pralaimėjimo krepšininkas neslėpė emocijų, ranka braukė ašaras nuo veido, o vėliau „Instagrame“ atsiprašė OLY fanų už skaudžią nesėkmę.

fosonline.gr teigia, kad būtent jis vienintelis jaučia „OLY“ marškinėlių „svorį“, o tą sunku pasakyti apie jo komandos draugus, kurie, panašu, to nesupranta.

„Jei OLY žaidėjai turėtų iš šio pralaimėjimo kažką įsiminti, tai turėtų būti nuoširdi Weberio reakcija“, – rašo fosonline.gr.

To paties portalo žurnalistas Notis Psilopoylos tvirtina, kad OLY neranda kelio iš giliausios klubo krizės per pastarąjį dešimtmetį.

Metų pradžioje OLY puikiu stiliumi įveikė „Panathinaikos“ ir „Baskonia“, tačiau vėliau per 12 rungtynių pralaimėta net 9 kartus.

„Paskutiniai du sezonai baigti užėmus 3 vietą reguliariajame sezone ir namų aikštės pranašumu atkrintamosiose, o šiuo metu komanda atsidūrė tokioje situacijoje, kai prieš paskutinį turą nėra garantuota dėl vietos aštuntuke“, – rašo Graikijos žurnalistas.

Jis negaili kritikos klubo vadovybei, kuri įsitraukė į atvirą karą su šalies krepšinio federacija, tačiau ta kova vyksta pačiu blogiausiu metu ir tai turi įtakos ekipos pasirodymui ant parketo.

Anot jo, problemų yra ir rūbinėje. Krepšininkų tarpusavio santykiai nėra idealūs ir tai atsiliepia komandos žaidimui.

„Panašu, kad Davidas Blattas kaip treneris negali nei įkvėpti žaidėjų, nei valdyti komandos svarbiu sezono metu.

Jo sprendimai nepasiteisina, ekipa stringa puolime, o iš paskutinių ketverių rungtynių trejose ekipa pelnė vos 57, 67 ir 68 taškus.

Kai lietuviai atsakė atkarpa 14:0, strategas net neprašė minutės pertraukėlės... Puikus treneris, neeilinė asmenybė, ypatinga krepšinio figūra Europos krepšinyje, tačiau akivaizdu, kad jis ir komanda per pastaruosius pora mėnesių neranda bendrų vardiklių“, – teigiama fosonline.gr.

„Dabar OLY priklausoma ir nuo kitų rezultatų. Galbūt ši komanda nėra verta šanso varžytis atkrintamosiose. Net jei ir patektų į atkrintamąsias, ką ji ten nuveiktų?“, – klausia graikų žurnalistas.

Tuo metu D. Blattas spaudos konferencijoje kaip nesėkmės priežastį įvardino prastą komandos pataikymą bei išskyrė lyderiu tapusį B. Weberį.

„Abi komandos žaidė geras rungtynes. Žvelgiant į savo pusę, negalėjome pataikyti. Vos 4 tritaškiai iš 17-os, tokias rungtynes laimėti taip prastai pataikant yra labai sunku.

Mačo pabaigoje „Žalgiriui“ solidžiai padėjo atsarginių suolelis.

Kitas dalykas, mūsų gretose trūksta svarbių žaidimą kuriančių krepšininkų – visų pirma Vassilio Spanoulio ir Janio Strelnieko. Jų nebuvimas, žinoma, turi įtakos ekipai.

Taip, gal tai skamba kaip pasiteisinimas, tačiau jie ekipai pelno kartu po 20-25 taškus, tad jų netektis komandai yra akivaizdi“, – teigė D. Blattas.

Kitas rungtynes „Olympiakos“ žais namuose su „Daruššafaka“, pergalė prieš Stambulo klubą būtų svarus žingsnis atkrintamųjų link, tačiau OLY privalės dairysis ir į kitus rezultatus.

Eurolygos rikiuotė po 29 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Fenerbahče *245264
2.CSKA *236189
3.Real *227243
4.Anadolu Efes *1910150
5.Barcelona *171267
6.Baskonia151475
7.Panathinaikos151417
8.Žalgiris141530
9.Armani Olimpia14157
10.Maccabi141533
11.Olympiakos14150
12.Bayern1316-63
13.Chimki920-107
14.Gran Canaria821-292
15.Budučnost623-300
16.Darussafaka524-313

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)