12 taškų deficitą panaikinę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo penktą išgyvenimo kovą iš eilės ir TOP-8 etapas, kuris prieš kelis turus atrodė kaip miražas, dabar jiems tapo pasiekiamas ranka.

Nors mačą sėkmingiau pradėjo graikai, kurie po Briante Weberio taškų pirmavo 15:8, žalgiriečiai pernelyg neatsiliko, o antrą kėlinį atidarė Artūro Milaknio ir Leo Westermanno tritaškiais bei persvertu rezultatu – 18:24. Deja, netrukus nesportinę pražangą užsidirbo Marius Grigonis, o OLY spurtavo 18:4 ir pavojingai nutolo – 36:28.

Po didžiosios pertraukos puolime užklimpę žaliai balti leido varžovams pabėgti dviženkliu atstumu (51:39), bet laiku susigriebė ir po A. Milaknio tritaškiais aplaistyto spurto 14:0 grįžo į kovą dėl pergalės – 51:53. Prie tritaškininkų prisijungus ir Aaronui White'ui „Žalgiris“ įpusėjus lemiamam kėliniui jautėsi vis užtikrinčiau – 57:62. Nors OLY trumpam buvo pavykę pavyti mūsiškius, L. Westermanno reidas ir taiklių Mariaus Grigonio baudų metimų serija garantavo Lietuvai šventę – 68:72.


Rungtynės:

Pirėjo „Olympiakos“ – Kauno „Žalgiris“ 68:72 (18:16, 20:18, 13:14, 17:24).

„Olympiakos“: Briante Webberis 26, Nikola Milutinovas 16 (6/8 dvitaškiai, 6/9 baudos, 12 atk. kam., 33 naud. balai), Nigelis Williamsas-Gossas 8, Georgios Printezis 7, Kostas Papanikolaou, Zachas LeDay ir Vangelis Mantzaris po 3 taškus.

„Žalgiris“: Aaronas White'as 14 (2/2 tritaškiai), Brandonas Daviesas 13 (5/7 dvitaškiai, 3/4 baudos, 7 atk. kam., 6 klaidos), Leo Westermannas 11, Marius Grigonis 10 (6/6 baudos), Artūras Milaknis 9 (3/6 tritaškiai), Nate'as Woltersas 7, Deonas Thompsonas 6, Thomas Walkupas 2 taškai.

Šios komandos pernai tarpusavyje grūmėsi dėl vietos Finalo ketverte ir tuomet 3:1 triumfavo žalgiriečiai, o šiemet gali net ir abi nepatekti į atkrintamąsias varžybas. Tiesa, jų traukinys dar nenuvažiavo nei graikams, nei lietuviams, tačiau tiek vieniems, tiek kitiems penktadienį kaip oro reikėjo pergalės.

Pirmojo rato dvikovą 83:75 laimėjo „Žalgiris“, bet, jei Pirėjuje būtų buvusi patirta nesėkmė, ji būtų užbraukusi bet kokius Lietuvos čempiono šansus žengti tolyn, o kitos savaitės išvyka į Madridą jau tebūtų buvusi tik formalus pareigos atlikimas.

Dabar viskas kitaip: kauniečiams reikės nugalėti „Real“ ir sulaukti rezultatų iš kitų arenų, ypač iš CSKA ir „Baskonios“, „Anadolu Efes“ ir „Armani“, „Panathinaikos“ ir „Budučnost“ bei „Olympiakos“ ir „Daruššafakos“ susitikimų.

Paskutiniame ture „Žalgiris“ svečiuosis pas Madrido „Real“ klubą, kuris jau užsitikrinęs trečią poziciją, o „Olympiakos“ namuose priims turnyro autsaiderę Stambulo „Daruššafaką“.

Keturias pergales iš eilės Eurolygoje nuraškę kauniečiai į Graikiją atvyko be savo kapitono Pauliaus Jankūno. OLY ekipos netektys dar skaudesnės – jai nepadėjo Vassilis Spanoulis ir Janis Strelniekas.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (808)