Šįkart Pirėjo uoste „Žalgiris“ žais finalo svarbos rungtynes, kuriose pralaimėjimas sudaužys viltis patekti į atkrintamąsias varžybas, o pergalė leis dėl patekimo į jas kovoti paskutiniajame ture su Madrido „Real“.

Ne ką mažesnės svarbos susitikimas tai bus ir graikams, kurie per pastaruosius devynis mačus iškovojo vos dvi pergales ir nukrito į devintąją vietą. Pralaimėjimas gerokai sukomplikuotų Davido Blatto auklėtinių šansus žengti tolyn.

Prieš rungtynes Krepšinis.lt kalbinti „Žalgirio“ komandos snaiperiai Artūras Milaknis ir Leo Westermannas tarsi sutartinai teigė, jog dėl tokios svarbos susitikimų krepšininkai gyvena.

„Mes, krepšininkai, mėgaujamės šiuo žaidimu. Dėl tokių momentų ir rungtynių gyvename. Nors tai bus reguliariojo sezono rungtynės, dabar jos įgauna visai kitokią, labai didelę reikšmę.

Aš manau, jog tokios rungtynės yra kiekvieno krepšininko svajonė. Visi gyvenantys krepšiniu trokšta žaisti tokios svarbos susitikimuose“, – sakė A. Milaknis, atskleidęs, jog prieš šį mačą skyrėsi ir trenerio Šarūno Jasikevičiaus pasakyta kalba.

„Tai yra ypatingas momentas ir mūsų treneriui. Nors jis lygiai taip pat ruošiasi visiems mačams, šįkart per pagrindinį mūsų susitikimą pasakyta trenerio kalba, sudedant tam tikrus akcentus, buvo kitokia“, – teigė A. Milaknis.

Šį sezoną Eurolygoje po 7,4 taško per rungtynes vidutiniškai renkantis gynėjas pernai plėšė Taikos ir Draugystės rūmų tinklelius taikliais tritaškiais bei buvo vienas pagrindinių saldžių „Žalgirio“ pergalių kalvių. Vis dėlto atletas teigia, jog dabar visa tai yra tik praeitis.

„Kiti metai, kitas sezonas, nauja istorija. Nemanau, kad komandoje kas nors gyvena tomis pernykštėmis nuotaikomis, galbūt kažkiek fanai ir prisimins tą, bet mes jau tikrai pamiršę. Pergalę lems ne geri prisiminimai, o rungtynių plano išpildymas“, – sakė A. Milaknis.

Su bendraklubiu sutikęs L. Westermannas taip pat pabrėžė, jog bus svarbu nepasiduoti emocijoms.

„Krepšininkai gyvena dėl tokių rungtynių, tačiau reikia pasisaugoti dėl to nenudegti. Turime neleisti varžovų sirgaliams paveikti mūsų žaidimo, privalu atlaikyti emocinį spaudimą. Manau, jog išvysime daug fizinės kovos, todėl privalėsime nenusileisti savo energija. Jei laikysimės savo žaidimo plano, turėsime gerus šansus.

Laimėjome keturis mačus paeiliui, žaidžiame išties neblogą krepšinį. Ko gero dabar esame geriausioje savo formoje. Gaila, kad ją pasiekėme tik dabar, tačiau iki šiol trukdė traumos. Yra kaip yra. Privalome išlaikyti koncentraciją, tęsti pergalių seriją ir pažiūrėti, kas nutiks toliau“, – kalbėjo L. Westermannas.

Prancūzas pripažino, jog dėl varžovų lyderio Vassilio Spanoulio traumos „Žalgirio“ šansai kyla, tačiau patikino, jog nukraujavusios „Olympiakos“ ekipos nurašyti negalima.

„Žinoma, tai gerokai palengvins mūsų darbą. Spanoulis yra „Olympiakos“ siela. Ypatingai svarbus komandai jis gali būti tokios svarbos rungtynėse. Tiesa, Pirėjo klubas turi daugybę pajėgių krepšinininkų, todėl mums bus sunku net ir nežaidžiant Spanouliui“, – teigė L. Westermannas.

Anksčiau savo karjeroje tritaškių taiklumu pernelyg neišsiskyręs L. Westermannas šį sezoną tapo vienu geriausių Eurolygos snaiperių. 47,5 proc. taiklumu iš toli atakuojantis įžaidėjas pagal šį rodiklį netgi lenkia Artūrą Milaknį (43,6 proc.) ir lygoje užima devintąją vietą.

Pastarosios „Žalgirio“ keturių pergalių serijos metu L. Westermannas įmetė 10 tritaškių iš 19. Šuolį į elitinių snaiperių gretas 26-erių krepšininkas aiškina pasikeitusiais trenerio reikalavimais bei sunkiu darbu besigydant traumas.

„Aš visada buvau gana geras metikas, tačiau anksčiau treneriai iš manęs tritaškių taip nereikalavo, buvo kitokie poreikiai. Kai gydžiausi traumas, daug dirbau tobulindamas savo metimą.

Panašu, jog sunkus darbas atsiperka. Noriu tritaškius mėtyti ir toliau bei užsitarnauti sau snaiperio vardą“, – šypsodamasis pokalbį baigė prancūzas.

L. Westermannas šį sezoną Eurolygoje per susitikimą vidutiniškai įmeta po 6,5 taško, atkovoja po 2 kamuolius bei atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

Eurolygos turnyro lentelė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)