Pirmieji taškus rungtynėse pelnė svečiai, tačiau spurtu 10:0 į tai atsakęs „Panathinaikos“ tvirtai perėmė iniciatyvą į savo rankas. Užvedę puolimo mašiną ir įjungę aukščiausią pavarą R. Pitino auklėtiniai tik didino skirtumą, kuris po pirmo kėlinio siekė 18 taškų – 32:14.



Po tokio nokdauno „Real“ krepšininkai ėmė kilti iš lėto, bet užtikrintai – pagerino kovą dėl atšokusių kamuolių, beveik neklydo (pirmame kėlinyje prarado 5 kamuolius) ir traukiami senbuvių Los Blancos nupjovė skirtumą perpus – 35:26.

Kai atrodė, kad visas aikštės šeimininkų namas griūna, jį ramstyti ėmėsi „Panathinaikos“ žvaigždė Nickas Calathesas. Įžaidėjas pelnė 7 taškus iš eilės ir atstatė status quo – 42:28.

Po didžiosios pertraukos „Real“ ir toliau didino spaudimą varžovams, po Anthony Randolpho tritaškio komandas skyrė 5 taškai – 54:49, tačiau Graikijos čempionai neleido perlaužti rungtynių ir netrukus skirtumas išaugo iki 10 taškų.

Į lemiamą šturmą pakilę svečiai išnaudodami pavargusių Keitho Langfordo ir N. Calatheso netaiklius metimus likus žaisti 3 min. jau kvėpavo varžovams į nugaras – 71:69, o Waleris Tavaresas baudos metimu sumažino skirtumą iki minimumo.

Paskutinės minutės dramoje aikštės šeimininkai likus žaisti 21 sek. pirmavo 73:71, tačiau paskutinėje atakoje krepšinio dievai lydėjo Los Blancos.

Kamuolį ties tritaškio linija gavęs R. Fernandezas paskutinę sekundę metė desperatišką metimą viena ranka ir pataikė atnešdamas svečiams pergalę.

„Real“ nutraukė šešių iš eilės Graikijos čempionų pergalių seriją.

L. Lekavičius aikštės šeimininkams per beveik 6 min. pelnė 2 taškus (0/3 dvitaškiai, 2/2 baudos), kartą suklydo, buvo blokuotas ir surinko -3 naudingumo balo.



Panathinaikos“: Nickas Calathesas (9 atk.k.) ir Keithas Langfordas po 14, Georgios Papagiannis 9, Seanas Kilpatrickas ir Deshaunas Thomas po 8.

„Real“: Walteris Tavaresas 14 (16 atk.k.), Rudy Fernandezas 13, Sergio Llullas 12, Trey Thomkinsas 10.

Madrido „Real“ laimėjo 4 paskutines tarpusavio dvikovas. Šį sezoną Ispanijos sostinėje Pablo Laso auklėtiniai triumfavo 89:68.

„Panathinaikos“ paskutines reguliariojo sezono rungtynes kitą savaitę žais su savo aikštėje su viena iš lygos autsaiderių Podgoricos „Budočnost“ ekipa, o Madrido „Real“ namie laukia atvykstant Kauno „Žalgirio“.

Kitose rungtynėse Tel Avive vietos „Maccabi“ (14-15) išsaugojo šansus prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. Izraelio čempionai ketvirtadienį savo aikštėje triuškinamai 90:55 (21:9, 27:21, 16:15, 26:10) įveikė Las Palmo „Gran Canaria“ (8-21) krepšininkus. Pastarieji svečiuose nelaimi nuo praėjusių metų gruodžio 11 dienos.

„Maccabi“ per pirmąsias 8 min. leido varžovams pelnyti vos 4 taškus, o patys surinko 17. Atotrūkis tarp komandų nuolat didėjo – trečiojo kėlinio pradžioje skirtumas išaugo iki 22 taškų – 55:33.

Po pertraukos aikštės šeimininkai iniciatyvos iš rankų nepaleido ir šventė užtikrintą pergalę.

„Maccabi“: Alexas Tyusas 20, Scottie Wilbekinas 12, Johny O'Bryantas 11, Deni Avdija ir Tarikas Blackas po 10.

„Gran Canaria“: DJ Strawberry 11, Clevinas Hannah 9.

Tai buvo ir paskutinės „Maccabi“ reguliariojo sezono rungtynės namie. Kitą savaitę Tel Avivo komanda žais svečiuose su Stambulo „Fenerbahče“, o šį sezoną baigianti Eurolygos debiutantė „Gran Canaria“ Miunchene susigrums su vietos „Bayern“.

Eurolygos turnyro lentelė po ketvirtadienio rungtynių:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)